Asiatisk gryterett

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Asiatisk gryte

Som du sikkert har sett på bloggen så har det den siste gått mye i sommerlige oppskrifter her på Det glade kjøkken. Alt fra enkle middager som lakseburger og  pasta med chorizo og kjøttboller, til panna cotta med jordbær- og rabarbrasaus, til min egenkomponerte sommerdrink.

I dag har en asiatisk kyllinggryte funnet veien til bloggen, og jeg skal innrømme at er alt for lenge siden sist jeg laget gryterett. Gryten er enkel og kjapp å lage, og var rett og slett et deilig avbrekk fra den typiske sommermaten. En liten halvtime på kjøkkenet, og du har en deilig asiatisk inspirert som er klar til å nytes.

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Asiatisk gryterett

4 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 kyllingfilet

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili (etter ønske)

  • 2 ts 2 karri

  • 1/2 ts 1/2 gurkemeie

  • 1/2 dl 1/2 hønsekraft

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 1/2 stk 1/2 squash

  • 1 pakke 1 sukkererter

  • 1 boks 1 røde linser

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Lime

  • Maizena (kan sløyfes)

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Start gjerne med å koke ris etter anvisning på pakken.
  • Skjær så kyllingen i strimler hvis du ikke allerede har av den varianten som er ferdigstrimlet. Stek den så kjapt i litt olje i en varm panne og sett til side. Dersom kyllingen ikke blir helt gjennomstekt så er det helt i orden, siden den uansett skal trekke noen minutter i gryten. Sett kyllingen til side. Bruk gjerne en stekepanne med høy kant så kan du lage hele retten i samme panne.
  • Rens og skjær løk og hvitløk i smått. Fjern steinene fra chilien og finhakk den og ingefæret. For å fjerne skallet fra ingefæret kan du enten bruke en skje til å skrape det av, eller skjær det bort med en kniv. Surr løk og hvitløk i litt olje i en middels varm stekepanne eller gryte. Ha i ingefær og chili etter hvert. Etter noen minutter tilsetter du også karri og gurkemeie, og lar det frese noen minutter i pannen med resten.
  • Tilsett så kokosmelk og litt hønsebuljong. Hønsebuljongen kan du lage med vann og cirka 1/4 buljongterning, eller bruke kyllingfond om du har.
  • Skrell gulrøttene og del de opp i staver, squashen deler du opp i terninger mens sukkerertene holder å dele i to.
  • Ha grønnsaker og kylling sammen med resten og kok opp. La trekke på lav varme i 5-10 minutter.
  • Ha en boks med røde linser over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Ha linsene sammen med resten mot slutten av koketiden. Smak til med salt og en liten skvis lime. Liker du en litt tykkere konsistens på gryten kan du blande ut et par teskjeer med maizena i kaldt vann og spe i gryten. La gryten koke i noen minutter til den har fått en ønskelig konsistens.
  • Server gryteretten med litt ris og noen båter med lime til å skvise over rett før servering. Du kan også ha over litt hakket koriander ved servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kirsti Eriksen

    Deilige smaker, veldig populær i vår familie

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*