• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. juli 2018

Asiatisk gryterett

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Asiatisk gryte

Som du sikkert har sett på bloggen så har det den siste gått mye i sommerlige oppskrifter her på Det glade kjøkken. Alt fra enkle middager som lakseburger og  pasta med chorizo og kjøttboller, til panna cotta med jordbær- og rabarbrasaus, til min egenkomponerte sommerdrink.

I dag har en asiatisk kyllinggryte funnet veien til bloggen, og jeg skal innrømme at er alt for lenge siden sist jeg laget gryterett. Gryten er enkel og kjapp å lage, og var rett og slett et deilig avbrekk fra den typiske sommermaten. En liten halvtime på kjøkkenet, og du har en deilig asiatisk inspirert som er klar til å nytes.

Asiatisk gryterett med lime

Server gryteretten med litt ris og noen båter med lime til å skvise over rett før servering. Du kan også ha over litt nyhakket koriander ved servering.

Håper oppskriften faller i smak!

Asiatisk gryterett

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. juli 2018
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Asiatisk gryterett
Ingredienser
  • 400 gram kyllingfilet
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 2 ts karri
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 dl hønsekraft
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 squash
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 boks røde linser
  • 1/2 ts salt
  • Lime
  • Maizena (kan sløyfes)
  • Tilbehør
  • Ris
Slik gjør du det
Steg 1
Start gjerne med å koke ris etter anvisning på pakken.
Steg 2
Skjær så kyllingen i strimler hvis du ikke allerede har av den varianten som er ferdigstrimlet. Stek den så kjapt i litt olje i en varm panne og sett til side. Dersom kyllingen ikke blir helt gjennomstekt så er det helt i orden, siden den uansett skal trekke noen minutter i gryten. Sett kyllingen til side. Bruk gjerne en stekepanne med høy kant så kan du lage hele retten i samme panne.
Steg 3
Rens og skjær løk og hvitløk i smått. Fjern steinene fra chilien og finhakk den og ingefæret. For å fjerne skallet fra ingefæret kan du enten bruke en skje til å skrape det av, eller skjær det bort med en kniv. Surr løk og hvitløk i litt olje i en middels varm stekepanne eller gryte. Ha i ingefær og chili etter hvert. Etter noen minutter tilsetter du også karri og gurkemeie, og lar det frese noen minutter i pannen med resten.
Steg 4
Tilsett så kokosmelk og litt hønsebuljong. Hønsebuljongen kan du lage med vann og cirka 1/4 buljongterning, eller bruke kyllingfond om du har.
Steg 5
Skrell gulrøttene og del de opp i staver, squashen deler du opp i terninger mens sukkerertene holder å dele i to.
Steg 6
Ha grønnsaker og kylling sammen med resten og kok opp. La trekke på lav varme i 5-10 minutter.
Steg 7
Ha en boks med røde linser over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Ha linsene sammen med resten mot slutten av koketiden. Smak til med salt og en liten skvis lime. Liker du en litt tykkere konsistens på gryten kan du blande ut et par teskjeer med maizena i kaldt vann og spe i gryten. La gryten koke i noen minutter til den har fått en ønskelig konsistens.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • kyllinggryte

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus
Druesalat med eple

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
78delinger