I dag skal det dreie seg om grillspyd, nærmere bestemt asiatiske grillspyd med kylling. Fantastisk gode på grillen nå i sommer, men det er ikke noe i veien for å steke de i en panne eller i stekeovnen om det passer bedre. Har du planer om å bruke stekeovnen kan du jo først gi de et lite minutt i en grillpanne eller vanlig stekepanne, før du ettersteker de i stekeovnen i 10-15 minutter på 175 grader. Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingbitene.
Jeg pleier å bruke grillspyd i tre når jeg lager slike spyd. Ingen fancy greier, kjøpt på min lokale rema 1000. Trikset er å legge grillspydene i vann i minst 15 minutter i forveien, slik at de ikke tar så lett fyr på grillen. Start derfor med å legge grillpinnene i bløt idet du går i gang med marinaden.
Har du ikke kylling kan du også bruke andre typer kjøtt til denne oppskriften. Det er heller ikke bare kjøtt som er godt på grillspyd. Mange grønnsaker får en helt ny smak etter noen minutter på grillen, og også desserten kan grilles. Tre bær og frukt vekselsvis med marshmallows på spyd og gi de noen minutter over varmen.
Litt inspirasjon på tilbehør til grillspydene: