Asiatiske grillspyd med kylling

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Asiatiske grillspyd

I dag skal det dreie seg om grillspyd, nærmere bestemt asiatiske grillspyd med kylling. Fantastisk gode på grillen nå i sommer, men det er ikke noe i veien for å steke de i en panne eller i stekeovnen om det passer bedre. Har du planer om å bruke stekeovnen kan du jo først gi de et lite minutt i en grillpanne eller vanlig stekepanne, før du ettersteker de i stekeovnen i 10-15 minutter på 175 grader. Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingbitene.

Jeg pleier å bruke grillspyd i tre når jeg lager slike spyd. Ingen fancy greier, kjøpt på min lokale rema 1000. Trikset er å legge grillspydene i vann i minst 15 minutter i forveien, slik at de ikke tar så lett fyr på grillen. Legg derfor grillpinnene i bløt så snart kyllingen har lagt i marinaden.

Har du ikke kylling kan du også bruke andre typer kjøtt til denne oppskriften. Det er heller ikke bare kjøtt som er godt på grillspyd. Mange grønnsaker får en helt ny smak etter noen minutter på grillen, og også desserten kan grilles. Tre bær og frukt vekselsvis med marshmallows på spyd og gi de noen minutter over varmen.

Litt inspirasjon på tilbehør til grillspydene:

Asiatiske grillspyd med kylling

4.1 fra 58 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

8

Grillspyd
Tilberedning

1

time 

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram kylling (bryst eller lår)

  • Marinade
  • 1 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss revet ingefær

  • 3 ss brunt sukker

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss olje

  • 1 stk lime

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Legg grillspydene i bløt i vann.
  • Skjær chilien i to på langs, skrap ut frøene og finhakk den. Skrell og finhakk feddene med hvitløk. Skrell og riv ingefæren fint på et råkostjern eller microplane. Ha chilien, hvitløken, ingefæren, det brune sukkeret, soyasausen og oljen i en bolle. Skvis i saften fra en sitron og tilsett saltet. Bland godt.
  • Skjær kyllingen opp i biter på cirka 3 x 4 cm, og legg dem i marinaden. Bland kyllingen med marinaden, og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Du kan også legge kyllingen i marinaden allerede dagen i forveien.
  • Legg grillspydene i vann mens kyllingen marinerer. Dette gjør at de ikke tar så fort fyr på grillen.
  • Tre kyllingbitene inn på grillspydene, 3-4 biter per spyd. Spar på rester av marinade som ligger igjen i bollen. Grill kyllingspydene i 8-12 minutter på grillen, snu spydene underveis. Steketiden vil variere avhengig av temperaturen på grillen og størrelsen på kyllingbitene. Når det er 4-5 minutter igjen av steketiden pensler du spydene med rester av marinaden.
  • Sjekk at kyllingen er gjennomstekt før servering. Server de asiatiske grillspydene med ønsket tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*