• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. juli 2019

Asiatiske grillspyd med kylling

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Asiatiske grillspyd

I dag skal det dreie seg om grillspyd, nærmere bestemt asiatiske grillspyd med kylling. Fantastisk gode på grillen nå i sommer, men det er ikke noe i veien for å steke de i en panne eller i stekeovnen om det passer bedre. Har du planer om å bruke stekeovnen kan du jo først gi de et lite minutt i en grillpanne eller vanlig stekepanne, før du ettersteker de i stekeovnen i 10-15 minutter på 175 grader. Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingbitene.

Jeg pleier å bruke grillspyd i tre når jeg lager slike spyd. Ingen fancy greier, kjøpt på min lokale rema 1000. Trikset er å legge grillspydene i vann i minst 15 minutter i forveien, slik at de ikke tar så lett fyr på grillen. Start derfor med å legge grillpinnene i bløt idet du går i gang med marinaden.

Har du ikke kylling kan du også bruke andre typer kjøtt til denne oppskriften. Det er heller ikke bare kjøtt som er godt på grillspyd. Mange grønnsaker får en helt ny smak etter noen minutter på grillen, og også desserten kan grilles. Tre bær og frukt vekselsvis med marshmallows på spyd og gi de noen minutter over varmen.

Litt inspirasjon på tilbehør til grillspydene:

  • salat med nektarin, mozzarella og honningglasserte valnøtter
  • kremet maispurè
  • chunky mangosalsa med mynte

 

Asiatiske grillspyd med kylling

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. juli 2019
  • 10-15 grillspyd
  • 1 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Asiatiske grillspyd
Ingredienser
  • 500 gram kylling (bryst eller lår)
  • Marinade
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 lime
  • 1/2 ts salt
Slik gjør du det
Steg 1
Legg grillspydene i bløt i vann.
Steg 2
Bland sammen finhakket chili (fjern steinene) og hvitløk, revet/finhakket ingefær i en liten bolle. Tilsett brunt sukker, soyasaus, olje, saften av en lime og salt.
Steg 3
Skjær kyllingen opp i passe store terninger, dvs cirka 3 x 4 cm, og legg den i marinaden. Sett kyllingen i kjøleskapet og la den ligge i marinaden i en time eller mer. Du kan gjerne legge kyllingen i marinaden allerede dagen i forveien.
Steg 4
Tre kyllingen inn på grillspydene, 3-4 biter per spyd. Grill kyllingspydene cirka 10-15 minutter på grillen, snu spydene underveis. Når det er 4-5 minutter igjen av steketiden pensler du den med rester av marinaden. Steketiden vil variere ut fra temperaturen på grillen og kyllingbitenes størrelser.
Steg 5
De asiatiske grillspydene ble servert med en kremet maispurè og enkel salat ved siden av.

Stikkord

  • grillspyd

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Risotto uten hvitvin
Daimiskake med margengsbunn

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
53delinger