Asiatiske grillspyd med kylling

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Asiatiske grillspyd

I dag skal det dreie seg om grillspyd, nærmere bestemt asiatiske grillspyd med kylling. Fantastisk gode på grillen nå i sommer, men det er ikke noe i veien for å steke de i en panne eller i stekeovnen om det passer bedre. Har du planer om å bruke stekeovnen kan du jo først gi de et lite minutt i en grillpanne eller vanlig stekepanne, før du ettersteker de i stekeovnen i 10-15 minutter på 175 grader. Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingbitene.

Jeg pleier å bruke grillspyd i tre når jeg lager slike spyd. Ingen fancy greier, kjøpt på min lokale rema 1000. Trikset er å legge grillspydene i vann i minst 15 minutter i forveien, slik at de ikke tar så lett fyr på grillen. Start derfor med å legge grillpinnene i bløt idet du går i gang med marinaden.

Har du ikke kylling kan du også bruke andre typer kjøtt til denne oppskriften. Det er heller ikke bare kjøtt som er godt på grillspyd. Mange grønnsaker får en helt ny smak etter noen minutter på grillen, og også desserten kan grilles. Tre bær og frukt vekselsvis med marshmallows på spyd og gi de noen minutter over varmen.

Litt inspirasjon på tilbehør til grillspydene:

Mat du blir glad av - banner

Asiatiske grillspyd med kylling

3.9 fra 50 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

12

Grillspyd
Tilberedning

1

time 

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram kylling (bryst eller lår)

  • Marinade
  • 1 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss revet ingefær

  • 4 ss brunt sukker

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss olje

  • 1 stk lime

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Legg grillspydene i bløt i vann.
  • Bland sammen finhakket chili (fjern steinene) og hvitløk, revet/finhakket ingefær i en liten bolle. Tilsett brunt sukker, soyasaus, olje, saften av en lime og salt.
  • Skjær kyllingen opp i passe store terninger, dvs cirka 3 x 4 cm, og legg den i marinaden. Sett kyllingen i kjøleskapet og la den ligge i marinaden i en time eller mer. Du kan gjerne legge kyllingen i marinaden allerede dagen i forveien.
  • Tre kyllingen inn på grillspydene, 3-4 biter per spyd. Grill kyllingspydene cirka 10-15 minutter på grillen, snu spydene underveis. Når det er 4-5 minutter igjen av steketiden pensler du den med rester av marinaden. Steketiden vil variere ut fra temperaturen på grillen og kyllingbitenes størrelser.
  • De asiatiske grillspydene ble servert med en kremet maispurè og enkel salat ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*