Asiatiske svinekjøttboller i curry

Lages på: 1 time Nivå: Middels
Asiatiske svinekjøttboller i currysaus

Har du lyst til å lage noe helt nytt i helga? Prøv deg på disse asiatiske svinekjøttbollene i currysaus. Med litt rød karripasta, fiskesaus og ingefær i kjøttfarsen så blir det en nydelig smak på bollene.

Er du ikke så glad i asiatiske smaker, så har jeg tidligere publisert en lignende oppskrift. Se oppskrift på kyllingkjøttboller i soppsaus.

Oppskriften gir cirka 24 kjøttboller, og egner seg også godt for å fryse ned. Håper de faller i smak!

Asiatiske svinekjøttboller i curry

4 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Middels
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

24

porsjoner
Tilberedning

40

minutter
Steketid

30

minutter

Ingredienser

  • Asiatisk inspirerte svinekjøttboller
  • 2 stk egg

  • 2 dl brødsmuler

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss finrevet ingefær

  • 2 ts rød karripasta

  • 1 ss asiatisk fiskesaus

  • 800 gram svinekjøttdeig

  • 1 ts salt

  • Olje til steking

  • Currysaus
  • 2 stk sjalottløk

  • 1 stk rød paprika

  • 1,5 ss rød karripasta

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 2,5 dl kyllingkraft/-buljong

  • 1 ss asiatisk fiskesaus

  • 1/2 stk lime

  • 1 ss hvetemel

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Ris

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Kjøttfarsen. Start med å lage brødraspet. Kutt av skorpen av et par brødskiver og ha den i en foodprosessor. Kjør sammen til du har en fine smuler.
  • Finhakk hvitløken og riv ingefæret fint på et råkostjern. Ha svinekjøttet i en bolle. Tilsett egg, brødrasp, hvitløk, ingefær, karripasta, fiskesaus og salt i en bolle. Bland kjøttfarsen godt sammen. Du må gjerne bruke en kjøkkenmaskin med påmontert k-spade. Sett kjøttfarsen i kjøleskapet i 20-30 minutter, slik at smakene får satt seg og du får avkjølt den.
  • Currysausen. Mens kjøttfarsen står i kjøleskapet har du godt tid til å lage currysausen. Finhakk sjalottløk og paprika. Surr disse i en liten kasserolle med en klunk olje. Når løken begynner å bli myk tilsetter du den røde karripastaen, og lar det frese videre et lite minutt.
  • Tilsett kokosmelk, kyllingkraft og fiskesaus og kok opp. La sausen stå å putre til den tykner noe. I mellomtiden kan du koke gå i gang med å steke kjøttbollene og koke ris.
  • Stek kjøttbollene. Start med å steke en liten test-kjøttbolle. Dette gjør du for å sjekke om mengden krydre er riktig etter din gane. Form så kjøttfarsen til cirka 24 like store asiatiske kjøttboller (eller i den størrelsen du ønsker). Dypp en spiseskje i kaldt vann og form kjøttfarsen mot håndflaten. Det kan også være en fordel å ha litt olje på håndflaten, så slipper du litt kliss. Stek kjøttbollene i flere omganger i en stekepanne, i litt olje på middels-høy varme. Snu de underveis, slik at du får en jevn stekeskorpe. Kjøttbollene behøver ikke være gjennomstekte, da de uansett skal trekke i currysausen. Legg de ferdigstekte bollene over i en ildfastform etter hvert som de er ferdigstekte.
  • Sette stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Gratiner i ovnen. Når alle kjøttbollene er stekte og ligger i en ildfastform gjør du ferdig sausen. Skvis lime over sausen, og smak til med salt og pepper. Er sausen fortsatt tykk kan du spe i litt hvetemel som er utblandet i kaldt vann.
  • Hell den varme sausen over kjøttbollene og sett ildfastformen midt i ovnen. La formen med kjøttbollene stå i ovnen i 10-15 minutter.
  • Servering. Server asiatiske svinekjøttboller med currysaus, ris og en enkel salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*