• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. februar 2019

Aspargessuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kremet aspargessuppe

I helgen slo jeg til med en toretters middag, hvor hjemmelaget aspargessuppe var forretten. Så utrolig godt og lettvint, tror hele suppa var ferdig på 15 minutter.

Aspargessuppe er en av favorittsuppene mine, sånn rett ved siden av blomkålsuppe (se her for oppskrift). Selv om jeg denne gangen lager den som forrett så er det ikke noe i veien å servere den til lunsj eller en lettvint middag. Server den gjerne med noen nystekte rundstykker ved siden av, så metter den ekstra godt. Du kan også toppe den med litt sprøstekt spekeskinke hvis du ønsker.

Lag en deilig aspargessuppe du også!

Aspargessuppe

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. februar 2019
  • 2 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Aspargessuppe
Ingredienser
  • Aspargessuppe
  • 250 gram asparges
  • 1/4 gul løk
  • 1 ss smør
  • 2,5 dl grønnsakskraft
  • 1 dl matfløte
  • Salt og pepper
  • 1/2 ss maizena
  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker
Slik gjør du det
Steg 1
Knekk eller skjer av nederste 3 cm av stilken. Selv synes jeg det er enklest å knekke av nederste del, cirka en fingerbredde opp langs stilken. Skjær også av toppene, de er finte å pynte med til slutt.
Steg 2
Rens og kutt løken i smått. Aspargesstilkene kuttes i biter. Surr løk og oppskåret asparges noen minutter i litt smør i en kasserolle, til løken er blank og myk.
Steg 3
Kok opp en liten kasserolle med lettsaltet vann. Ha i aspargestoppene og la de koke i 1-2 minutter. Ta aspargestoppene ut av vannet og la de ligge til resten er klart.
Steg 4
Ha i grønnsakskraft og fløte og la suppen koke i 8-10 minutter. Bruk en stavmikser, foodprosessor eller blender til å lage en helt jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper. Rør ut bittelitt maizena i kaldt vann og spe det i suppen under omrøring. Maizena er maisstivelse og brukes til å jevne ut sauser og supper (også glutenfritt). La suppen koke et par minutter og du vil merke at suppen blir tykkere. Servér aspargessuppen med et dryss av lettkokte aspargestopper, litt nykvernet pepper og gjerne med litt godt brød ved siden av. Håper det smaker!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden eller tagg maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kanelsnurrer (tangzhong)
Gin & tonic med rosmarin og pepper

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

2 comments

  • Reidun
    1. juni 2020

    Vidunderlig god suppe. Takk skal du ha! Laget den først til en sammenkomst med venner – og fikk masse skryt!. I dag er det bursdagen min, og dagen skal feires med bl.a. denne suppa. Den perfekte forrett, spør du meg. 🙂

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      2. juni 2020

      Hei Reidun. Så hyggelig at denne suppen falt i smak:) Gratulerer så mye med overstått! Håper suppen ble tatt like godt i mot ved gårdagens feiring 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales