Aspargessuppe

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Aspargessuppe

I helgen slo jeg til med en toretters middag, hvor hjemmelaget aspargessuppe var forretten. Så utrolig godt og lettvint, tror hele suppa var ferdig på 15 minutter.

Aspargessuppe er en av favorittsuppene mine, sånn rett ved siden av blomkålsuppe (se her for oppskrift). Selv om jeg denne gangen lager den som forrett så er det ikke noe i veien å servere den til lunsj eller en lettvint middag. Server den gjerne med noen nystekte rundstykker ved siden av, så metter den ekstra godt. Du kan også toppe den med litt sprøstekt spekeskinke hvis du ønsker.

Lag en deilig aspargessuppe du også!

Banner - Mat du blir glad av

Aspargessuppe

5 fra 5 vurderinger
Type rett: SuppeNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Aspargessuppe
  • 250 gram 250 asparges

  • 1/4 stk 1/4 gul løk

  • 1 ss 1 smør

  • 2,5 dl 2,5 utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 dl 1 matfløte

  • Salt og pepper

  • 1/2 ss 1/2 maizena

  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

  • Knekk eller skjer av nederste 3 cm av stilken. Selv synes jeg det er enklest å knekke av nederste del, cirka en fingerbredde opp langs stilken. Skjær også av toppene, de er finte å pynte med til slutt.
  • Rens og kutt løken i smått. Aspargesstilkene kuttes i biter. Surr løk og oppskåret asparges noen minutter i litt smør i en kasserolle, til løken er blank og myk.
  • Kok opp en liten kasserolle med lettsaltet vann. Ha i aspargestoppene og la de koke i 1-2 minutter. Ta aspargestoppene ut av vannet og la de ligge til resten er klart.
  • Ha i grønnsakskraft/-buljong og fløte og la suppen koke i 8-10 minutter. Bruk en stavmikser, foodprosessor eller blender til å lage en helt jevn og fin suppe. Smak til med salt og pepper. Rør ut bittelitt maizena i kaldt vann og spe det i suppen under omrøring. Maizena er maisstivelse og brukes til å jevne ut sauser og supper (også glutenfritt). La suppen koke et par minutter og du vil merke at suppen blir tykkere. Servér aspargessuppen med et dryss av lettkokte aspargestopper, litt nykvernet pepper og gjerne med litt godt brød ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

6 Kommentarer

  1. Vidunderlig god suppe. Takk skal du ha! Laget den først til en sammenkomst med venner – og fikk masse skryt!. I dag er det bursdagen min, og dagen skal feires med bl.a. denne suppa. Den perfekte forrett, spør du meg. 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Reidun. Så hyggelig at denne suppen falt i smak:) Gratulerer så mye med overstått! Håper suppen ble tatt like godt i mot ved gårdagens feiring 🙂

  2. Takk, knallgod suppe som blir lagd mange ganger Gir mersmak 😊

  3. Kjell R. Gangdal

    Heisann, er det bare 1 dl væske i denne suppen? Hørtes meget lite ut 🤔

    • Rolf-Anders Vollan

      Heisann,
      Dessverre har det sneket seg inn en liten feil på denne oppskriften da nettsiden ble oppdatert. Ser benevningen av grønnsaksbuljong hadde forsvunnet. Nå skal det være riktig! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*