• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
22. mai 2017

Avokadopesto – med mild smak av basilikum

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Avokadopesto

Pesto er så utrolig anvendelig, godt og enkel å lage. Noen skjeer hjemmelaget pesto sammen med pastaen og du har løftet retten betraktelig. Du kan også bruke den til å marinere kjøtt, ha den på pizza, i salaten eller faktisk på brødskiven.

Kyllingsalat med avokadopesto

Fra før av har jeg publisert oppskrift på en klassisk basilikumpesto, spinatpesto og en fantastisk god rød pesto av soltørkede tomater. Denne gangen har jeg testet en ny pestovariant, nemlig avokadopesto. Denne pestoen inneholder ikke så mye olivenolje som de andre pestotypene siden avokadoen inneholder mye naturlig fett. Smaken er litt mildere enn de andre pestovariantene, og den har en fantastisk god ettersmak av avokado.

Håper denne oppskriften på avokadopesto faller i smak!

Avokadopesto

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 22. mai 2017
  • 4-6 porsjoner
  • 10 min
  • Skriv ut
Avokadopesto - med mild smak av basilikum
Ingredienser
  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 20 gram pinjekjerner
  • 1 neve spinat
  • Cirka 1/2 potte basilikum
  • 50 gram parmesan
  • Sitronsaft
  • 1/2 ts flaksalt
  • Pepper
  • 2-3 ss olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å vippe ut avokadokjøttet fra skallet.
Steg 2
Ha først en neve spinat i en matmølle (stavmikseren hakkebeholder). Kjør dette sammen noen sekunder slik at spinaten faller lett sammen.
Steg 3
Tilsett så avokado, hvitløk, parmesan, pinjekjerner, basilikum, sitronsaft, litt salt og pepper sammen med spinaten. Kjør sammen og spe på med litt olivenolje til du får en fin konsistens. På en godt moden avokado er det ikke behov for de store mengdene. Selv tilsatte jeg ca 1-2 ss god olivenolje.

Håper det smaker!

Stikkord

  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Eltefrie surdeigsrundstykker av rug og hvete
Kostholdet er bare halve sannheten

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales