Avokadopesto – med mild smak av basilikum

Avokadopesto

Pesto er så utrolig anvendelig, godt og enkel å lage. Noen skjeer hjemmelaget pesto sammen med pastaen og du har løftet retten betraktelig. Du kan også bruke den til å marinere kjøtt, ha den på pizza, i salaten eller faktisk på brødskiven.

Kyllingsalat med avokadopesto

Fra før av har jeg publisert oppskrift på en klassisk basilikumpesto, spinatpesto og en fantastisk god rød pesto av soltørkede tomater. Denne gangen har jeg testet en ny pestovariant, nemlig avokadopesto. Denne pestoen inneholder ikke så mye olivenolje som de andre pestotypene siden avokadoen inneholder mye naturlig fett. Smaken er litt mildere enn de andre pestovariantene, og den har en fantastisk god ettersmak av avokado.

Håper denne oppskriften på avokadopesto faller i smak!

Avokadopesto

Avokadopesto - med mild smak av basilikum

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 20 gram pinjekjerner
  • 1 neve spinat
  • Cirka 1/2 potte basilikum
  • 50 gram parmesan
  • Sitronsaft
  • 1/2 ts flaksalt
  • Pepper
  • 2-3 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å vippe ut avokadokjøttet fra skallet.
Steg 2
Ha først en neve spinat i en matmølle (stavmikseren hakkebeholder). Kjør dette sammen noen sekunder slik at spinaten faller lett sammen.
Steg 3
Tilsett så avokado, hvitløk, parmesan, pinjekjerner, basilikum, sitronsaft, litt salt og pepper sammen med spinaten. Kjør sammen og spe på med litt olivenolje til du får en fin konsistens. På en godt moden avokado er det ikke behov for de store mengdene. Selv tilsatte jeg ca 1-2 ss god olivenolje.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*