Bacongrateng med brokkoli

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Bacongrateng

Forrige uke laget jeg noe jeg har kalt for bacongrateng med brokkoli. Dette er en enkel middagsrett bestående av bacon, makaroni, hvit saus, brokkoli, egg og litt brødrasp. En utrolig enkel middagsrett, og siden denne ble servert på en hverdag så valgte jeg makaroni med fullkorn og en fettredusert baconvariant. Bacongratengen hadde uten tvil blitt enda bedre med en skikkelig “ordentlig” bacon, og om jeg attpåtil hadde hatt litt revet ost i hvitsausen, men hos oss skiller vi på hverdagsmaten og helgematen. Skal du derimot kos deg litt ekstra, kjør på!

Brødraspet er litt alfaomega for å gi den en sprø skorpe. Du kan enten kjøpe eller lage selv. Selv pleier jeg å male tørre brødskalker i foodprosessoren, for så å tørke det i stekeovnen. Jeg har forøvrig en enkel oppskrift på hjemmelaget panering i boken Mat du blir glad av, men brødraspet er altså utrolig enkel å lage. I boken har jeg også et eget kapittel med enkle ovnsretter, så om du også er fan av slike retter, så kan jeg anbefale deg å sjekke boken ut nærmere.

Andre gratenger du finner her på bloggen:

Håper du ble inspirert!

Bacongrateng med brokkoli

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram 100 makaroni

  • 200 gram 200 bacon

  • 1 stk 1 løk

  • 1 stk 1 brokkoli

  • 3 stk 3 egg

  • 4 ss 4 griljermel eller brødrasp

  • Smør til steking

  • Hvit saus
  • 3 ss 3 smør

  • 5 ss 5 hvetemel

  • 6 dl 6 melk

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 1 ts 1 salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Kok makaronien etter anvisning på pakken, men trekk fra et par minutter siden bacongratengen også skal en runde i stekeovnen. Ha makaronien over i et dørslag når den har kokt tilstrekkelig.
  • Lag hvitsausen, så har du den klar. Smelt smøret i en liten kjele og ha i hvetemelet. La frese i et lite minutter og dra kjelen av platen. Spe i halvparten av melken mens du visper i kjelen. Rør til du får ut alle klumpene, og ha i resten av melken. Sett kjelen på varmen igjen og kok opp sausen, på lav varme og under omrøring. Tilsett hvit pepper og salt, og la sausen koke i 5 minutter. Skru så av varmen.
  • Samtidig som du koker hvitsausen kutter du opp baconet opp i terninger, som så stekes i litt smør i en varm stekepanne. Mens baconet steker skreller du og kutter opp løken i små terninger. Skjær brokkolien opp i små buketter
  • Ha løken i stekepannen sammen med baconet, og stek videre til løken er blank og myk. Ha så i brokkolibukettene og stek videre et lite minutt.
  • Skill eggeplommene fra eggehvitene. Stivpisk eggehvitene og rør eggeplommene inn i hvitsausen.
  • Bland sammen baconblandingen med makaronien og hvitsausen i pannen eller i en passende bolle. Vend inn de stivpiskede eggehvitene, og hell grateng-blandingen i en smurt ildfastform. Dryss over litt brødrasp, panko eller griljermel.
  • Sett formen inn midt i ovnen og la bacongratengen steke i 20-30 minutter. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*