
Forrige uke laget jeg noe jeg har kalt for bacongrateng med brokkoli. Dette er en enkel middagsrett bestående av bacon, makaroni, hvit saus, brokkoli, egg og litt brødrasp. En utrolig enkel middagsrett, og siden denne ble servert på en hverdag så valgte jeg makaroni med fullkorn og en fettredusert baconvariant. Bacongratengen hadde uten tvil blitt enda bedre med en skikkelig “ordentlig” bacon, og om jeg attpåtil hadde hatt litt revet ost i hvitsausen, men hos oss skiller vi på hverdagsmaten og helgematen. Skal du derimot kos deg litt ekstra, kjør på!
Brødraspet er litt alfaomega for å gi den en sprø skorpe. Du kan enten kjøpe eller lage selv. Selv pleier jeg å male tørre brødskalker i foodprosessoren, for så å tørke det i stekeovnen. Jeg har forøvrig en enkel oppskrift på hjemmelaget panering i boken Mat du blir glad av, men brødraspet er altså utrolig enkel å lage. I boken har jeg også et eget kapittel med enkle ovnsretter, så om du også er fan av slike retter, så kan jeg anbefale deg å sjekke boken ut nærmere.
Andre gratenger du finner her på bloggen:
Håper du ble inspirert!