Bacongryte med soltørkede tomater

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Bacongryte med soltørkede tomater

For et par uker siden laget jeg en bacongryte med soltørkede tomater, og ikke overraskende er det mange som har etterspurt denne oppskriften. Bare det at jeg har kalt denne retten bacongryte tilsier jo at dette kan jo ikke bli annet enn nydelig godt, og må si forventningene ble innfridd. Må også nevne at hele retten kan lages i en og samme gryte, en såkalt “one pot”. Dette betyr mindre oppvask og rot på kjøkkenet.

Ved siden av bacongryten serverte jeg en hjemmelaget focaccia tangzhong, som jeg hadde hentet opp av fryseren. Ble faktisk overrasket over hvor saftig focacciaen fortsatt var etter en runde i fryseren. Kan virkelig anbefales! Har du ikke focaccia, eller kanskje ønsker en sunnere variant, så vil grovt brød med smør også smakt godt ved siden av.

Jeg skal ikke ta all kred for denne bacongryten. Inspirasjonen til denne retten fikk jeg da jeg leste Madmusen sin oppskrift på one pot baconsuppe. Jeg valgte heller å lage en grytevariant, og brukte også litt andre ingredienser som jeg hadde til rådighet.

Denne gryten må du teste!

Bacongryte servert med focaccia

Bacongryte med soltørkede tomater

4 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke-/Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 bacon i terninger

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 2 stilker 2 stangselleri

  • 1 stk 1 purreløk

  • 100 gram 100 soltørkede tomater i olje (avrent vekt)

  • 2 bokser 2 hermetiske tomater

  • 2 ts 2 tørket timian

  • 1 ts 1 tørket oregano

  • 1/2 ts 1/2 røkt paprikakrydder

  • 7,5 dl 7,5 utblandet kyllingbuljong

  • 2 dl 2 kremfløte

  • 1 boks 1 sorte bønner eller kidneybønner

  • 200 gram 200 pasta

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

Fremgangsmåte

  • Skjær baconet i terninger og stek det i en varm gryte i litt olje.
  • Mens kjøttet steker skreller du løken, feddene med hvitløk og gulrøttene. Kutt løken og gulrøttene i terninger, mens hvitløken finhakkes. Stangsellerien skylles og kuttes i tynne skiver, og purreløken i halvmåner. Du kan også skjære opp grønnsakene på forhånd, før du går i gang med å steke baconet, om det blir for mye å holde styr på samtidig.
  • Når baconet har fått en fin stekeskorpe tilsetter du løken, gulrøttene og stangsellerien. Hvitløken og purreløken må du gjerne vente med, siden den trenger kortere tid i gryten. La grønnsakene surre et par minutter. Skjær de soltørkede tomatene opp i terninger om de ikke allerede er ferdigkuttet.
  • Ha hvitløk, purreløk og soltørkede tomater i gryten og surr videre et lite minutt. Tilsett så de hermetiske tomatene, timian, oregano, paprikakrydder, utblandet kyllingbuljong og kremfløte. Kok opp gryten.
  • Skyll de sorte bønnene i kaldt vann i et dørslag. Ha dem i gryten sammen med pastaen. Legg på et lokk og la gryten koke til pastaen er al dente. Smak til gryten med salt og pepper før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*