
For et par uker siden laget jeg en bacongryte med soltørkede tomater, og ikke overraskende er det mange som har etterspurt denne oppskriften. Bare det at jeg har kalt denne retten bacongryte tilsier jo at dette kan jo ikke bli annet enn nydelig godt, og må si forventningene ble innfridd. Må også nevne at hele retten kan lages i en og samme gryte, en såkalt “one pot”. Dette betyr mindre oppvask og rot på kjøkkenet.
Ved siden av bacongryten serverte jeg en hjemmelaget focaccia tangzhong, som jeg hadde hentet opp av fryseren. Ble faktisk overrasket over hvor saftig focacciaen fortsatt var etter en runde i fryseren. Kan virkelig anbefales! Har du ikke focaccia, eller kanskje ønsker en sunnere variant, så vil grovt brød med smør også smakt godt ved siden av.
Jeg skal ikke ta all kred for denne bacongryten. Inspirasjonen til denne retten fikk jeg da jeg leste Madmusen sin oppskrift på one pot baconsuppe. Jeg valgte heller å lage en grytevariant, og brukte også litt andre ingredienser som jeg hadde til rådighet.
Denne gryten må du teste!
