Baconsurret asparges

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Baconsurret asparges

Har du forsøkt å lage baconsurret asparges? Rett og slett fantastisk godt, og passer godt enten det er som forrett eller tilbehør til en hovedrett. Litt av hemmeligheten er å pensle aspargesen med en marinade av blant annet honning og sitron, en fantastisk god kombinasjon med resten.

Den norske sesongen for asparges er kort, og varer fra mai til slutten juni. Dette må så klart utnyttes. Baconsurret asparges er svært enkel aspargessrett, og tar kun noen minutter å lage. Gi de noen minutter på grillen eller bruk en stekepanne, og server umiddelbart.

Andre forslag til hva du kan servere til grillmaten:

Se også tilbehør til grillmaten.

Håper du ble inspirert!

Asparges med glasert bacon

Baconsurret asparges

5 fra 3 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 12 stk 12 asparges

  • 4 lange skiver 4 bacon

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 ss 1 honning

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Bryt eller skjær av nederste 2 cm på aspargesen. Jeg pleier å knekke de av der den naturlig knekker.
  • Samle to og to eller tre og tre asparges, og surr en baconskive rundt.
  • Skrell og finhakk feddet med hvitløk. Bland sammen olivenolje, honning, saften fra en halv sitron, finhakket hvitløk og pepper i en liten skål.
  • Pensle de baconsurrede aspargesene med marinaden. Stek eller grill aspargesen noen minutter, til baconet er gjennomstekt. Pensle med marinade midtveis i grillingen. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Fantastisk godt!

    Det hadde vært så fantastisk om du ble aktiv på tiktok med oppskriftene dine! 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig oppskriften falt i smak 🙂

      Har konto der, men jeg er heller dårlig på å legge ut noe. Tror jeg rett og slett mangler timer i døgnet til å rekke over alle kanaler, i tillegg til å være i fulltidsjobb ?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*