Bakt avokado med egg

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Bakt avokado med egg

En helgefrokost behøver slett ikke være avansert: Del en avokado, kakk et par egg, strø over ønsket garnityr og krydder, og sett det i stekeovnen i et lite kvarter mens du dekker bordet. I dag deler jeg en oppskrift på bakt avokado med egg. Du kan enten bare nyte den slik den er, eller gjør som  meg og server den sammen par skiver ristet brød. Denne retten ser definitivt mer avansert ut enn det den er, og det er ikke mer som skal til for å imponere noen du er glad i.

Om du  ikke har fersk oregano eller chorizo så er ikke det noen problem, salt og pepper er i grunn nok.

Håper det smaker!

Bakt avokado med egg

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Baketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 avokado

  • 2 stk 2 egg

  • 6 stk 6 cherrytomater

  • 8 skiver 8 chorizo

  • Fersk oregano

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Del én avokado i to og fjern steinen. Bruk en skje til å lage et større hull etter steinen, dette ønsker vi nemlig å fylle med et helt egg.
  • Legg de to halve avokadoene i en ildfastskål sammen med noen cherrytomater. For å få avokadoene til å stå stødig presset jeg de litt flat under før jeg satte de nedi.
  • Kakk et egg i en liten skål og forflytt det over til tomrommet i avokadoen. Det er ikke sikkert du får plass for all eggehviten, litt avhengig av eggets og avokadoens størrelse. Ha over litt chorizo, litt oregano og salt og pepper, og sett i ovnen i ca 15 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Som dere kanskje har fått med dere på snap og Instagram så har vi jo også fått oss hund. Han heter Felix, er en valp på snart 13 uker, og er en skikkelig gladgutt. Som valper flest så finnes det bare to moduser på ham, dvs på og av, og når han er på da er det bare å holde på kaffekoppen for da går det unna! Ellers ligger han ofte rundt/over beina mine mens jeg lager mat på  kjøkkenet og er et skikkelig matvrak.

Her er et par bilder av ham:

Felix the Welsh
Felix the Welsh
Felix 12 uker

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*