• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. mai 2016

Bakt avokado med egg

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Bakt avokado med egg

En helgefrokost behøver slett ikke være avansert: Del en avokado, kakk et par egg, strø over ønsket garnityr og krydder, og sett det i stekeovnen i et lite kvarter mens du dekker bordet. I dag deler jeg en oppskrift på bakt avokado med egg. Du kan enten bare nyte den slik den er, eller gjør som  meg og server den sammen par skiver ristet brød. Denne retten ser definitivt mer avansert ut enn det den er, og det er ikke mer som skal til for å imponere noen du er glad i.

Om du  ikke har fersk oregano eller chorizo så er ikke det noen problem, salt og pepper er i grunn nok.

Håper det smaker!

Bakt avokado med egg

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. mai 2016
  • 2 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Bakt avokado med egg
Ingredienser
  • 1 avokado
  • 2 egg
  • 6-8 cherrytomater
  • 2-3 skiver chorizo
  • Fersk oregano
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Del én avokado i to og fjern steinen. Bruk en skje til å lage et større hull etter steinen, dette ønsker vi nemlig å fylle med et helt egg.
Steg 3
Legg de to halve avokadoene i en ildfastskål sammen med noen cherrytomater. For å få avokadoene til å stå stødig presset jeg de litt flat under før jeg satte de nedi.
Steg 4
Kakk et egg i en liten skål og forflytt det over til tomrommet i avokadoen. Det er ikke sikkert du får plass for all eggehviten, litt avhengig av eggets og avokadoens størrelse. Ha over litt chorizo, litt oregano og salt og pepper, og sett i ovnen i ca 15 minutter.

Som dere kanskje har fått med dere på snap og Instagram så har vi jo også fått oss hund. Han heter Felix, er en valp på snart 13 uker, og er en skikkelig gladgutt. Som valper flest så finnes det bare to moduser på ham, dvs på og av, og når han er på da er det bare å holde på kaffekoppen for da går det unna! Ellers ligger han ofte rundt/over beina mine mens jeg lager mat på  kjøkkenet og er et skikkelig matvrak.

Her er et par bilder av ham:

Felix the Welsh Felix the WelshFelix 12 uker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Wok med kylling og nudler
Lefserull med laks og kremost

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021
0 kommentarer

Pizza med marinert kjøttdeig

Koteletter i form
24. februar 2021

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales