Bakt avokado med egg

Bakt avokado med egg

En helgefrokost behøver slett ikke være avansert: Del en avokado, kakk et par egg, strø over ønsket garnityr og krydder, og sett det i stekeovnen i et lite kvarter mens du dekker bordet. I dag deler jeg en oppskrift på bakt avokado med egg. Du kan enten bare nyte den slik den er, eller gjør som  meg og server den sammen par skiver ristet brød. Denne retten ser definitivt mer avansert ut enn det den er, og det er ikke mer som skal til for å imponere noen du er glad i.

Om du  ikke har fersk oregano eller chorizo så er ikke det noen problem, salt og pepper er i grunn nok.

Håper det smaker!

Bakt avokado med egg

Bakt avokado med egg

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 2 egg
  • 6-8 cherrytomater
  • 2-3 skiver chorizo
  • Fersk oregano
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Del én avokado i to og fjern steinen. Bruk en skje til å lage et større hull etter steinen, dette ønsker vi nemlig å fylle med et helt egg.
Steg 3
Legg de to halve avokadoene i en ildfastskål sammen med noen cherrytomater. For å få avokadoene til å stå stødig presset jeg de litt flat under før jeg satte de nedi.
Steg 4
Kakk et egg i en liten skål og forflytt det over til tomrommet i avokadoen. Det er ikke sikkert du får plass for all eggehviten, litt avhengig av eggets og avokadoens størrelse. Ha over litt chorizo, litt oregano og salt og pepper, og sett i ovnen i ca 15 minutter.