
I dag deler jeg oppskriften på bakt ostekake med blåbær, og ble laget i anledningen av en innflytningsfest vi var på forrige helg. Basert på de siste måneders innlegg på bloggen så skulle du kanskje tro at vi spiste kake rett som det er, men faktisk så er det ikke så ofte det går i kakebakst eller dessert hjemme hos oss. Jeg synes det er veldig gøy å bake, og derfor er jeg snar med å melde meg frivillig til å fikse kake hvis noen i vennekretsen skal arrangere noe. Ekstra gøy er det så klart når jeg får så mange positive tilbakemeldinger på kaken. Kaken er inspirert av denne oppskriften fra Lise Finckenhagen på godt.no

Mens mange av ostekakene jeg er har vokst opp med inneholder både kremfløte og gelatin, så er denne en variant med egg og bakes i ovnen. Noen synes kanskje at de bakte ostekakene kan være litt mektige, og derfor bruker jeg ofte litt sitron i ostemassen for å få den friskere. Da kan det også være lurt med en frisk coulis (saus) ved siden av.
Glad i ostekake? Her er noen andre oppskrifter på ostekaker fra bloggen:
Jeg vet ikke om det kommer så tydelig frem på bildene, men jeg tror jeg stekte ostekaken på litt høy varme. Dette førte til at jeg fikk en del sprekker i ostemassen underveis i stekingen. For å kamuflere dette på en best mulig måte så hadde jeg litt av blåbærsausen i sprekkene som hadde dannet seg, og faktisk så synes jeg det ga et enda mer rustikt preg over det hele. Det var i hvert fall ingen som brydde seg om det da den ble servert, og de kommenterte bare hvor flott kaken var.
Mange fine oppskrifter. Ikke for vanskelige
Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre 🙂
Hei 😊 Vet du om sukkeret er med på å holde kaka luftig eller går det an å bytte den ut med for eksempel sukrin? Har nemlig forsøkt en lignende oppskrift hvor jeg droppet sukkeret (også fordi vi foretrekker den syrlige smaken) og den falt ganske mye sammen 🙈
Hei. Jeg tenker jo umiddelbart at det er mest eggene som holder kaken luftig, men har aldri forsøkt å lage denne med sukrin. Vanlig sukrin er jo ikke så søtt, så ville kanskje personlig kanskje brukt noe sukrin gold eller tilsvarende. Har som sagt aldri forsøkt, men gi meg gjerne en tilbakemelding om du tester det ut 🙂 Lykke til!
Jeg bare lurer på om det virkelig skal være 675 g kremost naturell i én kake? Det virker veldig mye syns jeg.🤔
Hei,
Forstår det kan høres mye ut. Måtte sjekke noen andre oppskrifter på bakt ostekake jeg fant på nettet, og 675 gram det er altså riktig 🙂 Men for andre typer ostekaker som ikke skal bakes i ovnen, hvor det brukes gelé, så pleier mengden kremost å være mye mindre.
Heia, den stekte ostekaka m blåbær e blitt en vinner😊 I dag hadde æ den med på personalmøte på jobb, å har delt linken m flere. Å flere har funnet sia di, å har kjent igjen appelsinmuffinsan som æ laga t jobb sist😁
Hæ en fortsatt fin ettermiddag😊👍
Hei Inger,
Så utrolig godt å høre at kaken falt i smak! Og ikke minst tusen takk for at du deler bloggen med de rundt deg, det betyr utrolig mye 😀
Fikk ikke svart på meldingen din i går, men ønsker deg en finfin tirsdag 🙂
Rolf-Anders
Kan denne ostekaken fryses?
Hei
Jeg har ikke forsøkt selv, men leser det er flere som skriver at bunnen kan bli litt bløt i konsistensen for tilsvarende kaker, og at den kan bli kornete.
Men har som sagt ikke testet det selv 🙂