Bakte epler med kardemommeis

Lune epler med iskrem

Varme epler og iskrem er en farlig god kombinasjon, ikke sant? I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på bakte epler servert med kardemommeis. Det er så klart ikke noe i veien med å bruke vanlig vaniljeis istedenfor en hjemmelaget kardemommeis, eller en hvilken som helst annen iskrem.

Utover hjemmelaget iskrem, så er resten av desserten er svært enkel å lage. Epler, valnøtter, honning, en skvis sitronsalt og noen krydre stekes kjapt i ovnen, for så å serveres med iskrem mens eplene fortsatt er lune. Utrolig enkelt, og så godt!

Håper du ble inspirert!

Lune epler med is

Bakte epler med kardemommeis

  • 7. november 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Lune epler med kardemommeis

Ingredienser

  • 2 epler
  • 50 gram valnøtter
  • 2 ss honning
  • 1/2 sitron
  • Maldonsalt
  • Noen dryss med kanel
  • Kardemommeis eller vaniljeis

Fremgangsmåte

Steg 1
Oppskriften på kardemommeis har jeg publisert her, så den skal jeg ikke gjenta.
Steg 2
Forvarm stekeovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 3
Vask eplene, fjern kjernehuset og skjær de opp i terninger. Bland de sammen med hakkede valnøtter og saften fra en halv sitron, og ha de over i en ildfastform. Ha over en liten klype med maldonsalt og noen dryss med kanel.
Steg 4
Sett ildfastformen midt i ovnen og la den stå der i cirka 15 minutter. Server epleblandingen mens de fortsatt er lune, sammen med en kule iskrem. Vel bekomme!