• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. november 2020

Bakte epler med kardemommeis

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lune epler med iskrem

Varme epler og iskrem er en farlig god kombinasjon, ikke sant? I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på bakte epler servert med kardemommeis. Det er så klart ikke noe i veien med å bruke vanlig vaniljeis istedenfor en hjemmelaget kardemommeis, eller en hvilken som helst annen iskrem.

  • Se oppskrift: Kardemommeis

Utover hjemmelaget iskrem, så er resten av desserten er svært enkel å lage. Epler, valnøtter, honning, en skvis sitronsalt og noen krydre stekes kjapt i ovnen, for så å serveres med iskrem mens eplene fortsatt er lune. Utrolig enkelt, og så godt!

Håper du ble inspirert!

Lune epler med is

Bakte epler med kardemommeis

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. november 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Lune epler med kardemommeis
Ingredienser
  • 2 epler
  • 50 gram valnøtter
  • 2 ss honning
  • 1/2 sitron
  • Maldonsalt
  • Noen dryss med kanel
  • Kardemommeis eller vaniljeis
Slik gjør du det
Steg 1
Oppskriften på kardemommeis har jeg publisert her, så den skal jeg ikke gjenta.
Steg 2
Forvarm stekeovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 3
Vask eplene, fjern kjernehuset og skjær de opp i terninger. Bland de sammen med hakkede valnøtter og saften fra en halv sitron, og ha de over i en ildfastform. Ha over en liten klype med maldonsalt og noen dryss med kanel.
Steg 4
Sett ildfastformen midt i ovnen og la den stå der i cirka 15 minutter. Server epleblandingen mens de fortsatt er lune, sammen med en kule iskrem. Vel bekomme!

Stikkord

  • iskrem

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Shepherd’s pie
Ukemeny – uke 46/2020

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Kardemommeis
1. november 2020
0 kommentarer

Kardemommeis

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales