Varme epler og iskrem er en farlig god kombinasjon, ikke sant? I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på bakte epler servert med kardemommeis. Det er så klart ikke noe i veien med å bruke vanlig vaniljeis istedenfor en hjemmelaget kardemommeis, eller en hvilken som helst annen iskrem.
- Se oppskrift: Kardemommeis
Utover hjemmelaget iskrem, så er resten av desserten er svært enkel å lage. Epler, valnøtter, honning, en skvis sitronsalt og noen krydre stekes kjapt i ovnen, for så å serveres med iskrem mens eplene fortsatt er lune. Utrolig enkelt, og så godt!
Håper du ble inspirert!
Bakte epler med kardemommeis
- 7. november 2020
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2 epler
- 50 gram valnøtter
- 2 ss honning
- 1/2 sitron
- Maldonsalt
- Noen dryss med kanel
- Kardemommeis eller vaniljeis
Slik gjør du det
- Steg 1
- Oppskriften på kardemommeis har jeg publisert her, så den skal jeg ikke gjenta.
- Steg 2
- Forvarm stekeovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
- Steg 3
- Vask eplene, fjern kjernehuset og skjær de opp i terninger. Bland de sammen med hakkede valnøtter og saften fra en halv sitron, og ha de over i en ildfastform. Ha over en liten klype med maldonsalt og noen dryss med kanel.
- Steg 4
- Sett ildfastformen midt i ovnen og la den stå der i cirka 15 minutter. Server epleblandingen mens de fortsatt er lune, sammen med en kule iskrem. Vel bekomme!