Bakte epler med kardemommeis

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Lune epler med iskrem

Varme epler og iskrem er en farlig god kombinasjon, ikke sant? I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på bakte epler servert med kardemommeis. Det er så klart ikke noe i veien med å bruke vanlig vaniljeis istedenfor en hjemmelaget kardemommeis, eller en hvilken som helst annen iskrem.

Utover hjemmelaget iskrem, så er resten av desserten er svært enkel å lage. Epler, valnøtter, honning, en skvis sitronsalt og noen krydre stekes kjapt i ovnen, for så å serveres med iskrem mens eplene fortsatt er lune. Utrolig enkelt, og så godt!

Håper du ble inspirert!

Bakte epler med kardemommeis

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 

30

minutter

Ingredienser

  • 2 stk epler

  • 50 gram valnøtter

  • 2 ss honning

  • 1/2 stk sitron

  • Maldonsalt

  • Noen dryss med kanel

  • Kardemommeis eller vaniljeis

Fremgangsmåte

  • Oppskriften på kardemommeis har jeg publisert her, så den skal jeg ikke gjenta.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Vask eplene, fjern kjernehuset og skjær de opp i terninger. Bland de sammen med hakkede valnøtter og saften fra en halv sitron, og ha de over i en ildfastform. Ha over en liten klype med maldonsalt og noen dryss med kanel.
  • Sett ildfastformen midt i ovnen og la den stå der i cirka 15 minutter. Server epleblandingen mens de fortsatt er lune, sammen med en kule iskrem. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*