
De norske eplene er endelig i sesong! Og for å feire dette så laget jeg forrige helg en gammel klassiker, nemlig bakte epler med nøtter og rosiner. Hvis jeg skal forsøke å forklare smaken, så kan du se for deg en eplekake, men uten kaken og mer av de gode eplene. Enklere dessert er det knapt mulig å lage.
- Se også oppskrift på eplekake i langpanne.
Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men denne desserten minner meg om da jeg var liten. Ikke det at vi ofte serverte bakte epler til dessert, men jeg har minner av at mamma eller pappa hadde et brett med epler stående i ovnen, og den nydelige lukten som bredte i hele kjøkkenet.
Et tips dersom du skal lage disse bakte eplene er å passe på at rosinene ikke stikker ut av eplet, for da kan de fort bli brente. Eventuelt plukk av rosiner som stikker ut helt til slutt, rett før servering. Server de bakte eplene med is, vaniljesaus eller krem. Håper det smaker!