Bakte epler med nøtter og rosiner

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Bakt eple med nøtter og rosiner

De norske eplene er endelig i sesong! Og for å feire dette så laget jeg forrige helg en gammel klassiker, nemlig bakte epler med nøtter og rosiner. Hvis jeg skal forsøke å forklare smaken, så kan du se for deg en eplekake, men uten kaken og mer av de gode eplene. Enklere dessert er det knapt mulig å lage.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men denne desserten minner meg om da jeg var liten. Ikke det at vi ofte serverte bakte epler til dessert, men jeg har minner av at mamma eller pappa hadde et brett med epler stående i ovnen, og den nydelige lukten som bredte i hele kjøkkenet.

Et tips dersom du skal lage disse bakte eplene er å passe på at rosinene ikke stikker ut av eplet, for da kan de fort bli brente. Eventuelt plukk av rosiner som stikker ut helt til slutt, rett før servering. Server de bakte eplene med is, vaniljesaus eller krem. Håper det smaker!

Bakte epler med nøtter og rosiner

5 fra 1 vurdering
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 epler

  • 2 ss 2 mykt smør

  • 2 ss 2 brun farin

  • 1 neve 1 valnøtter

  • 2 ss 2 rosiner

  • 1 ts 1 kanel

  • 1 klype 1 flaksalt

  • Til servering
  • Vaniljeis

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Vask eplene. Skjær eller stikk ut toppen av eplene, og stikk ut kjernehusene. Jeg brukte en liten kniv til å skjær av toppen på eplene, og brukte så samme kniv og en teskje til å fjerne kjernehuset. Du kan også skjære bort litt ujevnheter av bunnen, slik at de kan stå stødig i ovnen. Det er en fordel om du ikke stikker hull tvers gjennom eplene, da fyllet vil renne ut.
  • Bland sammen mykt smør, brun farin, knuste nøtter, rosiner, kanel og en klype flaksalt i en liten skål. Fyll blandingen i hver av eplene.
  • Sett de fylte eplene i en ildfastform. Ha gjerne en liten flik bakepapir under, slik at de ikke setter seg fast. Strø over litt mer brun sukker, og sett eplene midt i ovnen. La de steke i cirka 20 minutter.
  • Server bakte epler mens de enda er varme, med vaniljeis, krem eller vaniljesaus. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*