Bakte rødbeter med chevrekrem og honningglasserte nøtter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Bakte rødbeter med chevrekrem og honningglasserte nøtter

Rotgrønnsakene er i sesong og det må så klart utnyttes. Derfor bestemte jeg meg for å lage en liten forrett i helgen, denne gangen bakte rødbeter med chevrekrem og honningglasserte nøtter. En nydelig sammensetning, både når det gjelder smak, samtidig som at det er en fin kombinasjon av fylde, syrlighet og crispy.

Du kan også servere dette som tilbehør til eksempelvis fisk. De ovnsbakte rødbetene og chevrekremen passer til det meste, og nøttene tilfører et sprøtt og spennende element som kan løfte smaksopplevelsen. Om du er rett det skal bli litt lite kan du også lage en større salat ut av det, se oppskrift på rødbetsalat med grillet chevre og honningglasserte valnøtter.

Håper du lot deg inspirere!

Bakte rødbeter med chevrekrem og honningglasserte nøtter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Ovnsbaking

25

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bake rødbeter
  • 3 stk 3 rødbeter

  • 3 kvister 3 fersk rosmarin

  • 2 ss 2 olivenolje

  • Chevrekrem
  • 125 gram 125 chevre

  • 1/2 dl 1/2 melk

  • 1 kvist 1 rosmarin

  • 1 ss 1 Sitronsaft

  • Salt

  • Honningglasserte nøtter
  • 1 stor neve 1 nøtter (valnøtter, peanøtter el.)

  • 1,5 ss 1,5 smør

  • 1,5 ss 1,5 honning

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • Flaksalt

Fremgangsmåte

  • Start med rødbetene, de trenger lengst tid på å bli ferdige. Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Skrell rødbetene og del de opp i jevnstore båter. Et triks er å skrelle rødbetene under rennende vann, så slipper du å bli rød på hendene.
  • Ha rødbetene over i en smurt ildfastform. Legg i noen kvister med fersk rosmarin og risle over en god klunk med olivenolje. Bakes midt i ovnen i 25-30 minutter, til de er møre tvers gjennom.
  • Mens rødbetene står i ovnen har du rikelig tid til å gjøre klart resten. Ha havre, litt melk, blader av fersk rosmarin og sitronsaft i en foodprosessor eller matmølle (hakkebollen til stavmikseren). Kjøres sammen til du har en jevn og fin krem. Smak på kremen og tilsett salt etter ønske. Er den tykk kan du tilsette bittelitt mer melk. Sett den kjølig til servering.
  • Når det er 5 minutter igjen til rødbetene er ferdige kan du gå i gang med å nøttene. Rist nøttene i en tørr stekepanne, til de begynner å bli lett gylne. Ha så i smør og så honning. La nøttene frese et halvt minutt i blandingen før du tilsetter en skvis sitronsaft og drysser over flaksalt. Dra stekepannen av varmen.
  • Stryk chevrekremen utover tallerkenen. Legg rødbetbåtene oppå og dryss over noen nøtter. Server og nyt! Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*