Bakte tomater med burrata og pestoolje

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Bakte tomater med burrata og pestoolje

I dag kunne dere se meg tilberede bakte tomater med burrata og pestoolje på Instagram. En enkel og god salat, som både kan serveres som forrett, som tilbehør eller nytes som et eget måltid om du ønsker. Lager du den som forrett kan du fint bruke denne oppskriften til 4 porsjoner. Selv serverte jeg dette som lunsj for to, og har derfor oppgitt 2 porsjoner i oppskriften.

Dette er åpenbart en oppskrift dere ønsker, for skal si at engasjementet deres var høyt. Her var det med andre ord bare å kaste ut oppskriften så fort som fy, slik at flere av dere kan lage retten. For å gi litt ekstra smak over det hele så laget jeg også en svært enkel pestoolje. Jeg skulle egentlig lage hjemmelaget pesto, men oppdaget at jeg ikke hadde nok basilikum. I ettertid så syntes jeg i grunn pestooljen passet svært godt til retten, og ble ikke for dominerende.

Burrata er en ny ingrediens for mange, så om du ikke får tak i osten så kan du helt fint bruke mozzarella istedenfor. Jeg har også kort forklart litt mer om denne italiensk ferskosten, om du skulle være nysgjerrig på den.

Hva er burrata?

Kort fortalt er burrata en slags luksusvariant av den kjente mozzarellaosten. Osten består av en slags pose laget av mozzarellaost, som igjen er fylt med en blanding av revet mozzarella og fløte. Denne blandingen gjør at osten oppleves som ekstra kremete og myk i konsistens.

Hvordan spise burrata?

Burrata er en delikatesse i seg selv, og kan enten nytes litt lett temperert med litt olivenolje, salt og pepper, kanskje med litt brød, du kan servere den i en tomatsalat (caprese) eller på en nystekt pizza. Du kan også servere den i et sommerlig spekefat, i salater eller på bruschetta. Her er det med andre ord bare fantastien som setter begrensninger, men server den gjerne i en rett som fremhever den gode ostesmaken, ikke skjuler den.

Bakte tomater med burrata og pestoolje

0 fra 0 vurderinger
Type rett ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Ovnsbaking

35

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram cherrytomater

  • Olivenolje

  • Flaksalt

  • Fersk rosmarin

  • 250 gram burrata

  • 1 potte basilikum

  • 2 ss Pinjekjerner

  • Salt og pepper

  • Pestoolje
  • 1 håndfull basilikum

  • 1/2 fedd hvitløk

  • 1 ss revet parmesan

  • Flaksalt

  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Start med å bake tomatene. Forvarm ovnen til 160 grader. Ha cherrytomater over i en ildfastform. Bruk gjerne tomater i ulike farger. Ringle over godt med olivenolje og strø over noen klyper flaksalt. Ha i et par kvister med rosmarin. Vend på tomatene, slik at de får olje og salt godt fordelt over det hele.
  • Bak tomatene i ovnen i 30-40 minutter, til skinnet sprekker opp og de begynner å bli rynkete i skinnet.
  • Sett frem osten. Mens tomatene baker i ovnen kan du gjerne ta ut osten på benken, slik at den får temperert seg før servering. Da smaker den aller best.
  • Rist pinjekjernene. Varm opp en liten stekepanne og rist pinjekjernene noen minutter i den tørre pannen til de får farge. Sett til side.
  • Lag pestooljen mens tomatene står i ovnen. Ha basilikumblader i en morter, sammen med en halv fedd hvitløk, en klype salt, revet parmesan og en klunk olivenolje. Støt basilikumbladene til du har en passende pestoolje. Blir den litt tykk tilsetter du mer olivenolje. Jeg tilsatte ikke pinjekjerner i olje, men så er det jo heller ikke helt som en vanlig pesto.
  • Servering. Legg de bakte tomatene på en stor tallerken sammen med blader fra basilikum. Dryss over de ristede pinjekjernene, og plasser burrataen i midten. Fordel pestooljen over, og kvern over litt salt og pepper etter smak. Nyt tomatsalaten slik den er, eller ved godt brød ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*