Laksegryte med kokos og mango

Baligryte med laks

Visste du at den mest besøkte oppskriften på bloggen i 2018 er en oppskrift på Bali kyllinggryte? Jeg har nå laget en helt ny variant, og denne gangen med laks og mango. Har allerede servert den et par ganger hjemme og den er veldig lett å like.

Baligryte med laks

Noen andre utvalgte karrigryter fra bloggen:

Baligryte med laks

Bali laksegryte

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts karri
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts maizena
  • 1 dl vann
  • 1 mango
  • 2 vårløk
  • Salt og pepper
  • Forslag til tilbehør
  • Byggris
  • Bladsalat
  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å koke eventuell ris etter anvisning på pakken. Velg byggris eller fullkornsris for et ekstra sunt alternativ.
Steg 2
Vask/rens og kutt opp rødløk og paprika. Hvitløken finhakkes. Surr løk og paprika i litt olje i en tykkbunnet gryte eller kasserolle til løken er myk.
Steg 3
Tilsett karri, kokosmelk og soyasaus. Visp litt maizena ut i kald vann og som så spes i gryten under omrøring. Kok opp og la småputre i noen minutter til gryten har tyknet. Smak gjerne til med litt salt og pepper allerede nå, så slipper du å røre så mye når fisken er hatt oppi.
Steg 4
Ta bort eventuelt skinn fra laksen og kutt den i biter på cirka 4×4 cm. Legg laksen oppi baligryten og la den trekke i cirka 6-8 minutter under lokk.
Steg 5
Fjern steinen fra mangoen og del den opp i terninger. Vårløken skylles og kuttes i tynne skiver.
Steg 6
Vend forsiktig biter av mango og vårløk inn i gryten, og smak til med eventuelt mer salt og pepper.
Steg 7
Server bali laksegryte sammen med en enkel salat, noen cherrytomater og eventuelt ris dersom ønskelig. Håper det smaker!