Baligryte med laks

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Baligryte med laks

Visste du at den mest besøkte oppskriften på bloggen i 2018 er en oppskrift på Bali kyllinggryte? Jeg har nå laget en helt ny variant, og denne gangen med laks. Har allerede servert den et par ganger hjemme og den er veldig lett å like.

Noen andre utvalgte karrigryter fra bloggen:

Baligryte med laks

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter

Ingredienser

  • 500 gram laks

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ts karri

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 ss soyasaus

  • 2 ts maizena

  • 1 dl vann

  • 1 stk eple

  • 1 boks ananas

  • 2 stk vårløk

  • Salt og pepper

  • Forslag til tilbehør
  • Byggris eller villris

  • Bladsalat

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Start med å koke eventuell ris etter anvisning på pakken. Velg byggris eller villris for et ekstra sunt alternativ.
  • Vask/rens og kutt opp rødløk og paprika. Hvitløken finhakkes. Surr løk og paprika i litt olje i en tykkbunnet gryte eller kasserolle til løken er myk.
  • Kutt opp eplet i terninger og ha det i pannen. Tilsett så karrien og la det frese et lite minutt.
  • Følg på med kokosmelk, soyasaus, ananas, samt maizena blandet ut i kaldt vann. Kok opp og la gryten småputre i noen minutter til den har tyknet. Smak gjerne til med litt salt og pepper allerede nå, så slipper du å røre så mye når fisken er hatt oppi.
  • Fjern eventuelt skinn fra laksen og kutt den i biter på cirka 4×4 cm. Legg laksen oppi currygryten og la den trekke i cirka 6-8 minutter under lokk. Smak til med salt og pepper.
  • Skyll vårløk og kutt den i tynne skiver. Server bali laksegryte med et dryss av vårløk, sammen med en enkel salat, noen cherrytomater og eventuelt ris dersom ønskelig. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*