Banan- og sjokoladekake

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Banan- og sjokoladekake

Har du noen litt overmodne bananer liggende, eller kanskje lyst til å lage en kake som ikke gir deg alt for dårlig samvittighet? Da kan denne litt sunnere banan- og sjokoladekaken være midt i blinken for deg. Såfremt du liker bananer da!

Kaken er saftig og den litt mørke sjokoladen gir en god smak sammen med den lette banansmaken. I oppskriften her har jeg brukt brun farin, men hvis du ønsker en sukkerfri variant kan du bruke sukrin gold og sukkerfri sjokolade. Beregn da litt mer sukker enn det som står i oppskriften.

Banan- og sjokoladekake smaker godt ved siden av en kopp kaffe slik den er. Du kan også sikte over litt melis om du ønsker, eller lage en kjempeenkel glasur av litt melis, smeltet sjokolade og smør.

Håper kaken faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Sunnere sjokoladekake med banan

5.0 fra 3 vurderinger
Type rett: KakeNivå: Enkel
Porsjoner

1

liten brødform
Tilberedning

15

minutter
Steketid

1

time 
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk modne bananer

  • 50 gram smeltet smør

  • 60 gram brunt sukker

  • 1 stk egg

  • 1 ts vaniljesukker

  • 150 gram fullkornshvetemel eller finmalt hvete

  • 40 gram kakao

  • 1 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 175 gram mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kopp eller i en kasserolle.
  • Mos bananene med en stavmikser eller en rotmoser. Forsøk å bli kvitt alle klumpene, slik at du har en jevn bananblanding.
  • Ha oppi brun farin, vaniljesukker, egg, smeltet smør, og rør det godt sammen.
  • Bland sammen mel, bakepulver, kakao og salt, og sikt det over den bløte bananblandingen. Bruk en sleiv eller slikkepott til å vende det sammen. Jeg har brukt fullkornshvetemel for å få et litt mer tekstur og en litt mer sunnere variant, men du kan også bruke enten speltmel eller siktet hvetemel om du vil. Vend inn hakket sjokolade.
  • Ha røren over i en bakepapirkledd eller godt smurt brødform.Banan- og sjokoladekakerøre
  • Stekes nest nederst i ovnen på 180 grader i ca 50-60 minutter. Sjekk med en kakepinne, fyrstikk eller lignende for å se om den er ferdigstekt. La den ferdigstekte banankaken stå i formen i cirka 10 minutter før du forsiktig tar den ut av brødformen. La den avkjøle på rist til den er kald.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*