Banangranola

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Banangranola

Med et par brune bananer på kjøkkenbenken bestemte jeg meg for å lage banongranola her om dagen. Og gjett om det ble godt! Ja, faktisk så godt at jeg bare noen dager etterpå bestemte meg for å lage enda en ny batch. Hvorfor har jeg ikke laget banangranola tidligere!

Kan man kalle dette en litt sunnere granola? Usikker, i hvert fall så er den midt i blinken for deg som liker banan og granola! Er du ikke så glad i banansmak så har jeg også en oppskrift på mer tradisjonell og hjemmelaget granola på bloggen.

Nyt banangranolaen til frokost eller lunsj, med litt melk, biola eller yoghurt, og toppet med litt ferske bær!

Banangranola

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

dl
Tilberedning

15

minutter
Steketid

1

time 
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 dl hasselnøtter

  • 1 dl solsikkekjerner

  • 1/4 ts flaksalt

  • 6 dl lettkokte havregryn

  • 2 stk bananer

  • 3 ss brunt sukker

  • 3 ss solsikkeolje

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Hakk hasselnøttene ved hjelp av en foodprosessor eller matmølle, og ha de i en større bolle sammen med havregryn, solsikkekjerner og litt flaksalt.
  • Ha bananer, brunt sukker og solsikkeolje i en bolle, og bruk en stavmikser eller matmølle til å lage en jevn og flytende blanding.
  • Bland bananblandingen lett sammen med resten ved hjelp av en spiseskje. Fordel blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett.
  • Sett stekebrettet inn midt i ovnen, og skru samtidig ned temperaturen til 140 grader. Stek granolaen i cirka 60 minutter, til den har blitt gyllen og sprø. Rør i den hvert 10-15 minutt, slik at granolaen stekes jevnt.
  • Avkjøl granolaen på stekebrettet, og ha den over i en tett boks eller glass. Håper banangranolaen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*