Bananpannekaker

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Halvgrove bananpannekaker

Hva pleier du å gjøre med de litt godt modne bananene? Oftest pleier jeg ofte å fryse de ned (og bruke de i smoothie senere), lage bananbrød, eller steke fluffy bananpannekaker. Og det er bananpannekaker det skal dreie seg om i dette innlegget. Dette er jo en glimrende måte å piffe opp lunsjen litt. Og er bananene ekstra modne, så er de så søte at du ikke kjenner behovet for å servere de med ytterligere søtning på. Selv synes jeg de kan være nydelig gode med litt friske bær til, enten blåbær, jordbær eller bringebær. Er de litt mindre søte må du gjerne servere de med litt vaniljekesam eller syltetøy på, men det er opp til deg.

Andre tips til hva du kan bruke bananene til – lag banangranola.

Denne oppskriften gir 6-8 middels store pannekaker. Det vil si de dekket ikke en stor stekepanne, men vil gjette 17-20 cm i diameter. Du ser på bildet hvor store de er i forhold til de halve bananskivene.

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på grove bananpannekaker. Nå har jeg forbedret oppskriften litt, og samtidig gjort de litt mindre grove. Det er så klart ikke noe i veien for å ersatte litt av det siktede hvetemelet med havremel om du ønsker å øke grovheten.

Bananpannekaker

4.4 fra 9 vurderinger
Type rett: LunsjNivå: Enkel
Antall

6

pannekaker
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk egg

  • 2 dl melk

  • 1 dl havremel

  • 1,5 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • 1/4 ts salt

  • 2 ss smeltet smør

  • 1/2 ss honning

  • 2 stk godt modne bananer

Fremgangsmåte

  • Visp sammen eggene i en bolle, og tilsett halvparten av melken.
  • Tilsett havremelet, hvetemelet, bakpulveret, vaniljesukkeret og litt salt, og rør sammen til du har en tykk og klumpefri røre. Smelt smøret og ha både smøret, honningen og resten av melken i røren.
  • Skrell, og mos den ene bananen med en gaffel. Jeg foretrekker å ha den i en liten skål, og mose den såpass mye at den bare er en klissete røre. Rør inn den moste bananen i røren, og la røre svelle i 20 minutter.
  • Mens røren sveller skreller du den siste bananen. Del den på tvers, og del den deretter opp i skiver.
  • Varm opp en stekepanne og ha i en klatt smør. Legg i et par bananskiver og øs i litt pannekakerøre rundt skivene. Jeg hadde ikke så mye røre at bananbitene ble dekket av røre, men det kommer jo an på hvor tykke bananskiver du har. Snu pannekaken når røren begynner å stivne oppå. Legg bananpannekakene i en stabel på en tallerken, etter hvert som de er ferdigstekte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Cicilie Stormo Mathisen

    Utrolig inspirerende sider du har. Jeg går for mange av dine oppskrifter og lar meg inspirere i inngangen av et nytt år.

    Kan jeg få ønske meg en ferdig opplistet handleliste som kan tas med på butikken for å kunne lage alle menyer for hver uke 🙂

    Mvh Cicilie (frumathisen@gmail.com)

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for det, dette er veldig hyggelig å lese 🙂
      Jeg skal sende dette ønsket videre til utviklingsleverandør. Alle gode forslag tas i mot med stort takk 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*