Barnevennlig lasagne

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
En barnevennlig lasagne

Da vi hadde besøk litt tidligere i sommer så serverte jeg en barnevennlig lasagne. Du lurer kanskje på hva en barnevennlig lasagne er. Denne lasagnen inneholder mye sunne og gode grønnsaker, som setter ekstra god smak på retten. Videre kjørte jeg sammen sausen med en stavmikser slik at det ikke blir grønnsaksbiter å plukke ut.

Den barnevennlige lasagnen ble tatt kjempegodt i mot, blant både den yngre og eldre garde. Så om du skal lage middag til barn, som kanskje er flinke til å plukke ut grønnsaker, så er denne lasagnen et veldig godt alternativ.

Hvis du ikke har kresne barn så behøver du så klart ikke å mose grønnsakene. Du kan også ta en tipp på noen av de andre lasagneoppskriftene fra bloggen:

Lykke til!

Barnevennlig lasagne

5 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Middels
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid (pr form)

30

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 800 gram 800 karbonadedeig

  • 2 stk 2 små løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 2 stk 2 stangselleri

  • 2 stk 2 gulrot

  • 1 stk 1 paprika

  • 4 ss 4 tomatpuré

  • 2 bokser 2 hermetiske tomater

  • 1 dl 1 vann

  • 2 ss 2 kalvefond

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1/2 plante 1/2 frisk basilikum

  • Ostesaus
  • 4 ss 4 smør

  • 6 ss 6 hvetemel

  • 10 dl 10 melk

  • 1 neve 1 revet hvitost

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 1/2 ts 1/2 muskattnøtt

  • Annet
  • 12 stk 12 lasagneplater

  • 2 never revet hvitost

  • Forslag til tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

  • Hvitløksbaguetter

Fremgangsmåte

  • Start med å lage tomatsausen. Rens løk og hvitløken. Er du redd stangselleriet skal sette mye smak kan du skrelle de kjapt med en gulrotskreller. Skrell også gulrøttene. Kutt opp løk, stangselleri, gulrot og paprika i smått. Surr grønnsakene i litt olje i en gryte, gjerne i to omganger dersom det blir fullt i gryten.
  • Når grønnsakene begynner å bli myk tilsetter du tomatpuré og freser videre et lite minutt. Når du freser tomatpuréen fjerner du litt av den skarpe smaken. Tilsett så hermetiske tomater, vann og kalvefond. Siden jeg bruker fersk basilikum venter jeg med å tilsette den. Hadde jeg brukt tørket krydder ville jeg tilsatt den allerede nå. Kok opp og la koke i 10-15 minutter. Om du ikke har kalvefond kan du erstatte vannet med utblandet kjøttbuljong.
  • Stek karbonadedeigen i to omganger i en stekepanne.
  • Kjør tomatsausen sammen med en stavmikser til den er helt klumpefri, før til tilsetter den stekte karbonadedeigen. La koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland inn grovkuttet basilikum like før du skal ha kjøttsausen i formen med ostesaus og lasagneplater.
  • Sett på stekeovnen. Sett ovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme
  • Lag ostesausen. Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett hvetemel og bland det god sammen med en visp. La melet frese noen minutter. Fjern kasserollen fra varmen og tilsett et par desiliter av melken. Visp ut klumpene, og tilsett gradvis i mer av melken, slik at du unngår klumper. Ha i all melken og kok opp sausen. La den koke 5-7 minutter, slik at den tykner og du blir kvitt melsmaken. Dra sausen av platen, rør inn salt, hvit pepper, muskatnøtt og revet hvitost.
  • Fordel kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfastform. Jeg pleier å starte med kjøttsaus og avslutte med ostesaus. Dryss over litt revet hvitost på toppen.
  • Steking. Lasagnen stekes i forvarmet ovn i 30-40 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, så dersom osten blir veldig fort mørk kan du justere litt ned på temperaturen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*