BBQ-marinert kylling med persillerotpuré

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
BBQ-marinert kylling

Kyllingfilet er svært magert, og er en typisk hverdagsmiddag hos oss. Kjøttet har i seg selv ikke så alt for mye smak, så jeg velger ofte å marinere kjøttet hvis jeg skal helsteke det. I dag har jeg BBQ-marinert kyllingen, og servert den sammen med en hjemmelaget persillerotpuré og en veldig enkel salat. Slett ikke så komplisert, og persillerotpuréen gjør at jeg ikke føler det er nødvendig med en saus i tillegg. Perfekt hverdagsmat som passer særlig godt nå om sommeren.

Kyllingfilet, pastinakkpuré og en enkel salat

Om du er glad i BBQ så har jeg også laget en egen samleside for flere BBQ-oppskrifter. La deg gjerne inspirere av noen av de andre oppskriftene her dersom ikke denne var den du var på utkikk etter.

Håper det smaker!

BBQ-marinert kylling med persillerotpuré

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid

20

minutter
Totalt

1

time 

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • BBQ-Kylling
  • 4 stk 4 kyllingfileter

  • 1/2 dl 1/2 BBQ-saus

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

  • Persillerotpurè
  • 350 gram 350 persillerot

  • 1/2 dl 1/2 melk

  • 1/2 ss 1/2 smør

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Ha BBQ-saus, olivenolje, saften av en halv sitron, salt og pepper i en bolle eller en pose. Mengden BBQ-saus avhenger litt av hvor sterk sausen er. De forskjellige merkene har ofte varierende styrke, men beregn ca 0,5 – 1 dl BBQ-saus.
  • Legg kyllingfiletene i marinaden, dekk til og la stå kjølig. Kyllingen bør marinere i minst 30-60 minutter, men gjerne lengre, slik at smakene får satt seg skikkelig. Jo lengre den får ligge i marinaden (i kjøleskapet), jo mer smak får kyllingen. Ta frem kyllingen rundt 20 minutter før du går i gang med persillerotpuréen, slik at den får temperert seg noe før steking
  • Sett ovnen på 160 grader, vanlig over og undervarme. Stek kyllingfiletene kjapt i en varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en ildfastform. Stek den videre i stekeovnen, i ca 12 minutter, til den er gjennomstekt. Du må gjerne steke kyllingen på grillen hvis du har lagt grillplaner.
  • Skrell persillerøttene med en gulrotskreller, og del den opp i ca 2 cm tykke skiver. Kok persilleroten mør i lettsaltet vann (ca 12-15 minutter). Stikk med en gaffel for å sjekke om de er ferdigkokte
  • Ta kasserollen av platen og hell av kokevannet. Tilsett en liten skvett melk og smør, og bruk en stavmikser til å lage en jevn persillerotpuré. Smak til med salt og pepper.
  • Skyll salat og tomater i kalt vann. Del tomaten i to og riv salaten i passende biter.
  • Server den nystekte kyllingen sammen med persillerotpuré og en enkel salat ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*