Slik gjør du det

  1. Kyllingen legges i marinade minst én time i forveien, men gjerne lengre tid om du har mulighet. Jo lengre den får ligge i marinaden (i kjøleskapet), jo bedre blir resultatet.
  2. Ha BBQ-saus, olivenolje, saften av en halv sitron, salt og pepper i en bolle eller en pose. Mengden BBQ-saus avhenger litt av hvor sterk sausen er. De forskjellige merkene har ofte varierende styrke, men beregn ca 0,5 – 1 dl BBQ-saus.
  3. Legg kyllingfiletene i marinaden, dekk til og la stå kjølig. Hent frem kyllingen ca 20 minutter før du går i gang med persillerotpuréen, slik at den får temperert seg noe før steking
  4. Sett ovnen på 150 grader, vanlig over og undervarme. Stek kyllingfiletene kjapt i en varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en ildfastform. Stek den videre i stekeovnen, i ca 12 minutter, til den er gjennomstekt.

    Du må gjerne steke kyllingen på grillen hvis du har lagt grillplaner.

  5. Skrell persillerøttene med en gulrotskreller, og del den opp i ca 2 cm tykke skiver. Kok persilleroten mør i lettsaltet vann (ca 12-15 minutter). Stikk med en gaffel for å sjekke om de er ferdigkokte
  6. Ta kasserollen av platen og hell av kokevannet. Tilsett en liten skvett melk og smør, og bruk en stavmikser til å lage en jevn persillerotpuré. Smak til med salt og pepper.
  7. Skyll salat og tomater i kalt vann. Del tomaten i to og riv salaten i passende biter.

Server den nystekte kyllingen sammen med persillerotpuré og en enkel salat ved siden av.

Håper det smaker!