• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
31. juli 2017

BBQ-marinert kylling med persillerotpuré

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

BBQ-marinert kylling

Kyllingfilet er svært magert, og er en typisk hverdagsmiddag hos oss. Kjøttet har i seg selv ikke så alt for mye smak, så jeg velger ofte å marinere kjøttet hvis jeg skal helsteke det. I dag har jeg BBQ-marinert kyllingen, og servert den sammen med en hjemmelaget persillerotpuré og en veldig enkel salat. Slett ikke så komplisert, og persillerotpuréen gjør at jeg ikke føler det er nødvendig med en saus i tillegg. Perfekt hverdagsmat som passer særlig godt nå om sommeren.

Kyllingfilet, pastinakkpuré og en enkel salat

Om du er glad i BBQ så har jeg også laget en egen samleside for flere BBQ-oppskrifter. La deg gjerne inspirere av noen av de andre oppskriftene her dersom ikke denne var den du var på utkikk etter.

BBQ-marinert kylling med persillerotpuré

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 31. juli 2017
  • 3 porsjoner
  • 1 time(r) 20 min
  • Skriv ut
BBQ-marinert kyllingfilet med pastinakkpuré
Ingredienser
  • BBQ-Kylling
  • 3 kyllingfileter
  • 1/2 dl BBQ-saus
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 sitron
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • Persillerotpurè
  • 300 gram persillerot
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • Salat
  • Cherrytomater
Slik gjør du det
Steg 1
Kyllingen legges i marinade minst én time i forveien, men gjerne lengre tid om du har mulighet. Jo lengre den får ligge i marinaden (i kjøleskapet), jo bedre blir resultatet.
Steg 2
Ha BBQ-saus, olivenolje, saften av en halv sitron, salt og pepper i en bolle eller en pose. Mengden BBQ-saus avhenger litt av hvor sterk sausen er. De forskjellige merkene har ofte varierende styrke, men beregn ca 0,5 – 1 dl BBQ-saus.
Steg 3
Legg kyllingfiletene i marinaden, dekk til og la stå kjølig. Hent frem kyllingen ca 20 minutter før du går i gang med persillerotpuréen, slik at den får temperert seg noe før steking
Steg 4
Sett ovnen på 150 grader, vanlig over og undervarme. Stek kyllingfiletene kjapt i en varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en ildfastform. Stek den videre i stekeovnen, i ca 12 minutter, til den er gjennomstekt. Du må gjerne steke kyllingen på grillen hvis du har lagt grillplaner.
Steg 5
Skrell persillerøttene med en gulrotskreller, og del den opp i ca 2 cm tykke skiver. Kok persilleroten mør i lettsaltet vann (ca 12-15 minutter). Stikk med en gaffel for å sjekke om de er ferdigkokte
Steg 6
Ta kasserollen av platen og hell av kokevannet. Tilsett en liten skvett melk og smør, og bruk en stavmikser til å lage en jevn persillerotpuré. Smak til med salt og pepper.
Steg 7
Skyll salat og tomater i kalt vann. Del tomaten i to og riv salaten i passende biter.
Steg 8
Server den nystekte kyllingen sammen med persillerotpuré og en enkel salat ved siden av.

Håper det smaker!

 

Stikkord

  • BBQ

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

4 sunnere oppskrifter på milkshakes
Måneden som gikk – Juli 2017

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales