• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. juni 2018

BBQ-pizza med kylling og rødløk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

BBQ-pizza med kylling og rødløk

Det er alltids rom for en ny pizzavariant på bloggen, og denne gangen har jeg laget en BBQ-pizza med kylling og rødløk. Siden jeg har til overs for å finne en skikkelig god BBQ-saus så har jeg laget min egen variant. Du har nok av tid mens deigen hever og smaker også mye bedre enn de du får kjøpt på dagligvarebutikken. Se oppskriften på min første BBQ-saus, eller kjøp en saus av det merket du liker best.

For å få et ekstra BBQ-preg over pizzaen stekte jeg den på stein i gassgrillen vår, men det er ikke noe i veien for å steke den i vanlig stekeovn. Sistnevnte kan jo være spesielt aktuelt dersom du er en av de som for tiden har forbud mot å grille i din egen hage.

Jeg har fra tidligere av publisert et titalls andre pizzaoppskrifter her på bloggen, alt fra den tradisjonelle langpannepizzaen, til hvite pizzaer eller lettvinte pitapizzaer. Så om ikke akkurat denne oppskriften fristet så håper jeg du kan finne noen blant de andre pizzaoppskriftene på bloggen.

Nyt en deilig pizza med skikkelig BBQ-smak, med et glass rødvin, pils eller hva annet du foretrekker å drikke til.

Håper det smaker!

BBQ-pizza med marinert kylling

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. juni 2018
  • 2 pizzaer
  • Skriv ut
BBQ-pizza med kylling og rødløk
Ingredienser
  • Pizzabunn
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 2 dl fullkornshvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • Saus og topping
  • BBQ-saus
  • 1 kyllingfilet
  • 100 gram mozzarella
  • 100 gram revet hvitost
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 granateple
Slik gjør du det
Steg 1
Start med bunnen. Bland sammen alt det tørre og tilsett 3 dl vann. Bruk gjerne kaldt vann hvis du har tid til å la deigen heve litt ekstra lenge, eller bruk vann som er cirka 30 grader. Jeg vil ikke anbefale å bruke varmere vann enn dette, siden temperaturen i deigen vil øke når du elter den.
Steg 2
Elt pizzadeigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til du har fått en smidig og litt klissete deig.
Steg 3
Dekk til bollen med et klede og sett den til heving i ca 90 minutter på et lunt sted. Hevetiden vil variere.
Steg 4
Hvis du skal lage BBQ-sausen selv kan du gjøre det mens deigen hever (se oppskrift).
Steg 5
Gjør klar kyllingen. Pensle fileten med BBQ-saus, og krydre den med litt ekstra salt og pepper hvis du ønsker. Stek kyllingen kjapt i en panne eller på grillen slik at den får en fin stekeskorpe. Om den ikke er helt gjennomstekt så gjør det ingenting, siden den uansett skal stekes på pizzaen. Avkjøl kyllingen.
Steg 6
Når det er cirka 15 minutter igjen av hevetiden er det lurt å sette på ovnen/grillen, slik at den er god og varm til du skal steke pizzaen. Særlig viktig er dette dersom du steker pizzaen på stein eller stål. Jeg anbefaler høyest mulig temperatur (250 grader eller mer), på vanlig over- og undervarme.
Steg 7
Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og del den i to like store emner. Trill hver av emnene til en rund ball, og trykk de enten flate eller bruk et kjevle. Legg bunnene over på hvert sitt bakepapir.
Steg 8
Legg så på fyllet. Fordel først BBQ-saus utover pizzabunnene og følg så på med revet hvitost og mozarella. Skjær kylling og rødløk opp i skiver, som legges oppå osten. Strø gjerne over litt fersk basilikum dersom du har det tilgjengelig.
Steg 9
Stek pizzaen i 7-10 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Ta den ferdigstekte pizzaen ut av ovnen og dryss over granateplekjerner.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • BBQ
  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rabarbravinaigrette
Shahi paneer – Nord-Indisk curry

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales