BBQ-pizza med kylling og rødløk

BBQ-pizza med kylling og rødløk

Det er alltids rom for en ny pizzavariant på bloggen, og denne gangen har jeg laget en BBQ-pizza med kylling og rødløk. Siden jeg har til overs for å finne en skikkelig god BBQ-saus så har jeg laget min egen variant. Du har nok av tid mens deigen hever og smaker også mye bedre enn de du får kjøpt på dagligvarebutikken. Se oppskriften på min første BBQ-saus, eller kjøp en saus av det merket du liker best.

For å få et ekstra BBQ-preg over pizzaen stekte jeg den på stein i gassgrillen vår, men det er ikke noe i veien for å steke den i vanlig stekeovn. Sistnevnte kan jo være spesielt aktuelt dersom du er en av de som for tiden har forbud mot å grille i din egen hage.

Jeg har fra tidligere av publisert et titalls andre pizzaoppskrifter her på bloggen, alt fra den tradisjonelle langpannepizzaen, til hvite pizzaer eller lettvinte pitapizzaer. Så om ikke akkurat denne oppskriften fristet så håper jeg du kan finne noen blant de andre pizzaoppskriftene på bloggen.

Nyt en deilig pizza med skikkelig BBQ-smak, med et glass rødvin, pils eller hva annet du foretrekker å drikke til.

Håper det smaker!

BBQ-pizza med marinert kylling

BBQ-pizza med kylling og rødløk

Ingredienser

 • Pizzabunn
 • 3 dl siktet hvetemel
 • 2 dl fullkornshvetemel
 • 1/2 ts salt
 • 1/3 pose tørrgjær
 • 3 dl vann
 • Saus og topping
 • BBQ-saus
 • 1 kyllingfilet
 • 100 gram mozzarella
 • 100 gram revet hvitost
 • 1/2 rødløk
 • 1/2 granateple

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med bunnen. Bland sammen alt det tørre og tilsett 3 dl vann. Bruk gjerne kaldt vann hvis du har tid til å la deigen heve litt ekstra lenge, eller bruk vann som er cirka 30 grader. Jeg vil ikke anbefale å bruke varmere vann enn dette, siden temperaturen i deigen vil øke når du elter den.
Steg 2
Elt pizzadeigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til du har fått en smidig og litt klissete deig.
Steg 3
Dekk til bollen med et klede og sett den til heving i ca 90 minutter på et lunt sted. Hevetiden vil variere.
Steg 4
Hvis du skal lage BBQ-sausen selv kan du gjøre det mens deigen hever (se oppskrift).
Steg 5
Gjør klar kyllingen. Pensle fileten med BBQ-saus, og krydre den med litt ekstra salt og pepper hvis du ønsker. Stek kyllingen kjapt i en panne eller på grillen slik at den får en fin stekeskorpe. Om den ikke er helt gjennomstekt så gjør det ingenting, siden den uansett skal stekes på pizzaen. Avkjøl kyllingen.
Steg 6
Når det er cirka 15 minutter igjen av hevetiden er det lurt å sette på ovnen/grillen, slik at den er god og varm til du skal steke pizzaen. Særlig viktig er dette dersom du steker pizzaen på stein eller stål. Jeg anbefaler høyest mulig temperatur (250 grader eller mer), på vanlig over- og undervarme.
Steg 7
Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et godt melet underlag. Elt den lett sammen og del den i to like store emner. Trill hver av emnene til en rund ball, og trykk de enten flate eller bruk et kjevle. Legg bunnene over på hvert sitt bakepapir.
Steg 8
Legg så på fyllet. Fordel først BBQ-saus utover pizzabunnene og følg så på med revet hvitost og mozarella. Skjær kylling og rødløk opp i skiver, som legges oppå osten. Strø gjerne over litt fersk basilikum dersom du har det tilgjengelig.
Steg 9
Stek pizzaen i 7-10 minutter, til osten begynner å bli gyllen. Ta den ferdigstekte pizzaen ut av ovnen og dryss over granateplekjerner.