
Forrige helg kunne dere på både Snapchat og Instagram se meg lage en BBQ-pizza med speltbunn som jeg stekte på grillen her hjemme. Kommentarene var mange og nå kommer endelig en oppskrift her på Det glade kjøkken.
Og har du ikke en grill/gassgrill så er det ikke noe i veien for å benytte stekeovnen til å steke pizzaen.
BBQ-pizza med speltbunn
Porsjoner
2
pizzaTilberedning + heving
2
timerSteketid (pr stk)
10
minutter
Kokemodus
Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat
Ingredienser
- Speltbunn
6 dl 6 sammalt speltmel
1/2 ts 1/2 salt
1/3 1/3 pose tørrgjær
1 ss 1 olivenolje
2,5 dl 2,5 vann
- Fyll
300 gram 300 kylling
1/2 stk 1/2 rødløk
10 10 cherrytomater
125 gram 125 mager hvitost
Oregano
Fremgangsmåte
- Start med å sette pizzadeigen. Denne gangen har jeg laget en pizzabunn av speltmel, både fordi jeg ønsket litt variasjon og fordi jeg synes spelt gir en veldig god konsistens og smak i bakst. I tillegg er grovt speltmel et sunnere alternativ til vanlig hvetemel.
- Bland mel, tørrgjær, salt i en liten bolle. Tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olivenolje, og elt det godt sammen til en smidig deig. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du gjerne elte den 8-10 minutter, og gjerne enda lengre om du elter den for hånd. La deigen heve under et klede eller plast i ca 90 minutter.
- Mens pizzadeigen hviler passer det fint å tilberede kyllingen. Pensle kyllingen med BBQ-saus og stek den i en panne eller på grillen til den er gjennomstekt. Sett kyllingen til side. Skjær skiver av rødløk og tomater så har du det klart.
- Legg pizzasteinen på grillen og sett den på 200 grader (hvis du kan regulere temperaturen). Her er det viktig at steinen er god og varm til at du skal steke pizzaen.
- Ha den ferdighevede pizzadeigen på et melete underlag. Kjevle den ut til en tynn bunn, og legg den over på et bakepapir. Smør så et jevnt lag med BBQ-saus utover bunnen, og ha revet ost oppå. Fordel utover oppskårede biter av kylling, rødløk og tomater, og strø utover litt fersk oregano.
- Flytt bakepapiret med pizzadeigen over til pizzasteinen. Jeg pleier å dra bakepapiret over på en fjøl for å gjøre transporten til pizzasteinen enklere. Når pizzaen har stekt 3-4 minutter har den fått en fin skorpe under, og jeg pleier da å forsiktig dra bort bakepapiret slik at den ligger rett på pizzasteinen. Bruk helst lokk når du steker pizza på grillen. Den totale steketiden vil være på ca 10 minutter, litt avhengig av hvor stabil varme du greier å skape på grillen. Håper det smaker!
Har du testet oppskriften?
Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken
Liker du oppskriften?
Følg @detgladekjokken på Pinterest
Har du testet oppskriften?
Følg Det glade kjøkken på Facebook