Slik lager du BBQ-pizza

  1. Start med å sette pizzadeigen. Denne gangen har jeg laget en pizzabunn av speltmel, både fordi jeg ønsket litt variasjon og fordi jeg synes spelt gir en veldig god konsistens og smak i bakst. I tillegg er grovt speltmel et sunnere alternativ til vanlig hvetemel.
  2. Bland mel, tørrgjær, salt i en liten bolle. Tilsett fingervarmt vann (37 grader) og olivenolje, og elt det godt sammen til en smidig deig. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du gjerne elte den 8-10 minutter, og gjerne enda lengre om du elter den for hånd. La deigen heve under et klede eller plast i ca 45 minutter.
  3. Mens pizzadeigen hviler passer det fint å tilberede kyllingen. Pensle kyllingen med BBQ-saus og stek den i en panne eller på grillen til den er gjennomstekt. Sett kyllingen til side. Skjær skiver av rødløk og tomater så har du det klart.
  4. Legg pizzasteinen på grillen og sett den på 200 grader (hvis du kan regulere temperaturen). Her er det viktig at steinen er god og varm  til at du skal steke pizzaen.
  5. Ha den ferdighevede pizzadeigen på et melete underlag. Kjevle den ut til en tynn bunn, og legg den over på et bakepapir. Smør så et jevnt lag med BBQ-saus utover bunnen, og ha revet ost oppå. Fordel utover oppskårede biter av kylling, rødløk og tomater, og strø utover litt fersk oregano.
  6. Flytt bakepapiret med pizzadeigen over til pizzasteinen. Jeg pleier å dra bakepapiret over på en fjøl for å gjøre transporten til pizzasteinen enklere. Når pizzaen har stekt 3-4 minutter har den  fått en fin skorpe under, og jeg pleier da å forsiktig dra bort bakepapiret slik at den ligger rett på pizzasteinen. Bruk helst lokk når du steker pizza på grillen. Den totale steketiden vil være på ca 10 minutter, litt avhengig av hvor stabil varme du greier å skape på grillen.

Håper det smaker!

BBQ-pizza med speltbunn

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen tilbakemeldinger på oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg forsøker også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å gjøre en liten matblogger en tjeneste. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.