• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. juni 2016

BBQ-pizza med speltbunn

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

BBQ-pizza med speltbunn

Forrige helg  kunne dere på både Snapchat og Instagram se meg lage en BBQ-pizza med speltbunn som jeg stekte på grillen her hjemme. Kommentarene var mange og nå kommer endelig en oppskrift her på Det glade kjøkken.

Og har du ikke en grill/gassgrill så er det ikke noe i veien for å benytte stekeovnen til  å steke pizzaen.

BBQ-pizza med speltbunn

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. juni 2016
  • 2 pizzaer
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
BBQ-pizza med speltbunn
Ingredienser
  • Speltbunn
  • 6 dl sammalt speltmel
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 1 ss olivenolje
  • 2,5 dl vann
  • Fyll
  • 300-400 gram kylling
  • BBQ-saus
  • 1/2 rødløk
  • 10-12 cherrytomater
  • 125 gram mager hvitost
  • Oregano
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å sette pizzadeigen. Denne gangen har jeg laget en pizzabunn av speltmel, både fordi jeg ønsket litt variasjon og fordi jeg synes spelt gir en veldig god konsistens og smak i bakst. I tillegg er grovt speltmel et sunnere alternativ til vanlig hvetemel.
Steg 2
Bland mel, tørrgjær, salt i en liten bolle. Tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olivenolje, og elt det godt sammen til en smidig deig. Bruker du en kjøkkenmaskin kan du gjerne elte den 8-10 minutter, og gjerne enda lengre om du elter den for hånd. La deigen heve under et klede eller plast i ca 90 minutter.
Steg 3
Mens pizzadeigen hviler passer det fint å tilberede kyllingen. Pensle kyllingen med BBQ-saus og stek den i en panne eller på grillen til den er gjennomstekt. Sett kyllingen til side. Skjær skiver av rødløk og tomater så har du det klart.
Steg 4
Legg pizzasteinen på grillen og sett den på 200 grader (hvis du kan regulere temperaturen). Her er det viktig at steinen er god og varm  til at du skal steke pizzaen.
Steg 5
Ha den ferdighevede pizzadeigen på et melete underlag. Kjevle den ut til en tynn bunn, og legg den over på et bakepapir. Smør så et jevnt lag med BBQ-saus utover bunnen, og ha revet ost oppå. Fordel utover oppskårede biter av kylling, rødløk og tomater, og strø utover litt fersk oregano.
Steg 6
Flytt bakepapiret med pizzadeigen over til pizzasteinen. Jeg pleier å dra bakepapiret over på en fjøl for å gjøre transporten til pizzasteinen enklere. Når pizzaen har stekt 3-4 minutter har den  fått en fin skorpe under, og jeg pleier da å forsiktig dra bort bakepapiret slik at den ligger rett på pizzasteinen. Bruk helst lokk når du steker pizza på grillen. Den totale steketiden vil være på ca 10 minutter, litt avhengig av hvor stabil varme du greier å skape på grillen. Håper det smaker!

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen tilbakemeldinger på oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg forsøker også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å gjøre en liten matblogger en tjeneste. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.

Stikkord

  • BBQ
  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Urtemarinert indrefilet av svin
Jordbærmilkshake med banan

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales