
Som barn var jeg ikke glad i tørre julekaker som berlinerkranser, serinakaker, peppernøtter, sirupsnipper mm, men helst julekaker som ikke var så tørre eller som i det minste hadde et innslag av sjokolade. Nå i senere tid, så må jeg innrømme at jeg bare setter mer og mer pris på den gode gamle tradisjonelle julebaksten. Ikke bare synes jeg de smaker godt, men de er ofte enkle å lage, kan lages med helt enkle ingredienser og uten noe krimskrams. Så klart er de jo fra en tid hvor man kanskje ikke hadde like god råd, men fortsatt så er det helt enkle smaker, og ikke noe overdøvende man kan gjemme seg bak.
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på berlinerkranser. Oppskriften er helt sikkert ganske lik oppskriften du selv har i skapet, men hadde ikke lyst til å rokke for mye med denne klassikeren. Ikke enda i hvert fall, før jeg har publisert en “original” oppskrift. Kanskje det kommer noen andre og mer spennende varianter av denne etter hvert.
Tips! Det kan være vanskelig å vispe så små mengder egg og sukker til eggedosis, så doble gjerne oppskriften når du går i gang. Én porsjon gir cirka 30 berlinerkranser.

Noen flere klassikere: