Den beste høstsuppen – Skogssoppsuppe

Den beste høstsuppen - Skogssoppsuppe

Supper hører både høsten og vinteren til, og skulle jeg valgt én suppe nå i høst så må det bli denne deilige soppsuppen. Jeg har brukt en blanding av kantarell, sjampinjong og aromasopp i suppen, men har du ikke akkurat disse sortene så bruker du en annen. Skogsoppsuppen passer godt som både forrett eller som en siderett til middagen.

Håper suppen smaker!

Skogssoppsuppe

  • 25. september 2016
  • 3 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Den beste høstsuppen - Skogssoppsuppe

Ingredienser

  • 100 gram kantareller
  • 100 gram sjampinjong
  • 75 gram aromasopp
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 persillerot
  • 1/2 ss smør
  • 1/2 ss olje
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 1/2 ss fersk timian
  • 2-3 einebær
  • 1,5 dl matfløte
  • 1-2 ts maizena
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Børst soppen og del den i ganske grove biter. Hold av ca 1/4 av soppen og stek resten i en blanding av smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk, hvitløk og små terninger av persillerot.
Steg 2
Ha i kyllingbuljongen (vann + 1 terning), timian og einebær og kok suppen i ca 10 minutter.
Steg 3
Rør fløten ut i maizena og tilsett i suppen. La den koke videre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Server suppen med stekt sopp og kanskje noen friske urter som pynt.