Den beste høstsuppen – Skogsoppsuppe

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Den beste høstsuppen - SkogssoppsuppeDen beste høstsuppen - Skogssoppsuppe

Supper hører både høsten og vinteren til, og skulle jeg valgt én suppe nå i høst så må det bli denne deilige soppsuppen. Jeg har brukt en blanding av kantarell, sjampinjong og aromasopp i suppen, men har du ikke akkurat disse sortene så bruker du en annen. Du kan også sjekke ut denne oppskriften på soppsuppe om du ønsker mer inspirasjon.

Skogsoppsuppen passer godt som både forrett eller som en siderett til middagen. Vel bekomme!

Skogsoppsuppe

0 fra 0 vurderinger
Type rett ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 100 gram kantareller

  • 100 gram sjampinjong

  • 75 gram aromasopp

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk persillerot

  • 1/2 ss smør

  • 1/2 ss olje

  • 4 dl kyllingbuljong

  • 1/2 ss fersk timian

  • 3 stk einebær

  • 1,5 dl matfløte

  • 1/2 ss maizena

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Børst soppen og del den i ganske grove biter. Hold av ca 1/4 av soppen og stek resten i en blanding av smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk, hvitløk og små terninger av persillerot.
  • Ha i kyllingbuljongen (vann + 1 terning), timian og einebær og kok suppen i ca 10 minutter.
  • Rør fløten ut i maizena og tilsett i suppen. La den koke videre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen med stekt sopp og kanskje noen friske urter som pynt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*