Biff chop suey

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Beef chop suey

Du skulle kanskje tro at chop suey er en gammel kinesisk klassiker, men retten har visstnok sitt opphav fra USA, av kinesiske immigranter på slutten på 1800-tallet. Ordet chop suey kommer fra «tsap sui» (kantonesisk), som betyr noe slikt som blandede biter. Et godt beskrivende navn på denne amerikansk-kinesiske take-away retten

For et par uker siden kunne du se meg servere biff chop suey på Instagram. Flere av dere har spurt om oppskrift, så i dag tenkte jeg det var på høy tid å dele denne med dere.

Kort fortalt er chop suey biter av mørnet kjøtt og grønnsaker, i en slags jevnet saus, gjerne smakssatt med soyasaus, østerssaus, buljong mm.

Liker du denne oppskriften, er det også en stor sjans for at noen av disse vil falle i smak:

Biff chop suey

5 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: Amerikansk-kinesiskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram mørbrad

  • 1/2 ts natron

  • 1 ss vann

  • 2 ss maisstivelse

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss olje

  • Olje til steking

  • Saus
  • 3 dl utblandet kjøttbuljong

  • 3 ss soyasaus

  • 1 ss maisstivelse

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • pepper

  • Grønnsaker
  • 2 fedd hvitløk

  • 3 cm ingefær

  • 400 gram babymais

  • 4 stk sjampinjong

  • 1 stk brokkoli

  • 2 stilker stangselleri

  • 1 stk gulrot

  • 1 boks bambusskudd

  • 1 boks vannkastanjer

  • olje til steking

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet opp i strimler og ha det over i en bolle. Tilsett så natron og vann og bland godt. Følg så på med maisstivelse, salt og soyasaus, og bland nok en gang. Det enkleste er nok å bruke hendene til dette, for kjøttet vil klistre seg sammen. Til slutt tilsetter du olje, og blander en siste gang.
  • La kjøttet stå og marinere og mørne i rundt 30 minutter, mens du gjør klar resten.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle og sett den til side.
  • Skrell hvitløk og ingefær, før de så finhakkes. Del soppen opp i båter, skjær buketter av brokkolien, stangselleri og gulrot skiver.
  • Stek kjøttet kjapt i litt olje i en varm stekepanne, til det har fått en fin stekeskorpe. Bruk høy varme. Det er ikke nødvendig å gjennomsteke det. Legg kjøttet til side når det er ferdigstekt.
  • Ha ingefær og hvitløk i pannen, og stek de et lite minutter før du tilsetter sopp, brokkoli, stangselleri og gulrot. Stek videre et par minutter. Tilsett mer olje ved behov.
  • Ha i vannkastanjer, bambusskudd og det stekte kjøttet. Rør i sausen du tidligere har gjort klar, og hell den i pannen ved omrøring. La retten få koke i 5-7 minutter, til sausen har tyknet tilstrekkelig.
  • Server biff chop suey med ris som tilbehør. Håper det smaker!

    Har du testet oppskriften?

    Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

    Liker du oppskriften?

    Følg @detgladekjokken på Pinterest

    Har du testet oppskriften?

    Følg siden på Facebook

    Stikkord

    Gi en tilbakemelding

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

    *