Biff i brandysaus

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Biff i brandysaus

Det begynner å bli en del uker siden jeg serverte biff i brandysaus, men grunnet en ferie og litt andre omstendigheter, gjorde at denne oppskriften ikke har funnet veien til bloggen før nå.

Biff i brandysaus er en nydelig middagsrett som bare skal nytes. Her har jeg flambert alkoholen, og resultatet blir en saus full av aroma. Jeg må innrømme at jeg har latt meg inspirere av denne oppskriften på godt.no. Jeg gjorde derimot noen endringer i oppskrifter, blant annet erstattet jeg konjakken med brandy (det var det jeg hadde), endret på saus og utvalg av grønnsaker. Har du konjakk må du gjerne bruke det. Er du redd for at sausen ikke faller helt i smak kan jeg også anbefale å lage denne peppersausen.

Ovnsbakte poteter eller knuste og sprø poteter hadde heller ikke vært feil til denne retten, men av og til skal man ikke kimse av smaken av kokte poteter. Og så er det jo også mindre arbeid.

Håper du synes denne oppskriften på biff i brandysaus ser fristende ut.

Biff i brandysaus

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Koke-/Steketid

15

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram biff i stykker

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • 2 ss smør til steking

  • 2 fedd hvitløk

  • Tilbehør
  • 600 gram poteter

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk purreløk

  • 1 stk rødløk

  • 1 ss smør

  • 1/2 ts sukker

  • 1/2 ss balsamico eddik

  • Salt og pepper

  • Brandysaus
  • 1/2 dl brandy

  • 2 dl kremfløte

  • 1 dl utblandet kjøttbuljong

  • 1 ss tyttebærsyltetøy

  • 1 ss finhakket persille

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • La biffstykkene gjerne ligge på benken i en halvtime før du går i gang med tilberedning av maten, så får de tid til å temperere seg. Krydre dem så med salt og grovkvernet pepper.
  • Kok potetene i usaltet vann. Hvor lang koketid de trenger vil variere etter størrelse og type poteter, men 15-25 minutter er en god pekepinn.
  • Skjær gulrøttene i tynne skiver, del purreløken på langs og skjær den i biter og skrell og skjær rødløken i båter. Stek først gulrøttene og purreløken i litt smør i en varm stekepanne. Etter et par minutter legger du også i rødløken og steker videre i noen minutter. Strø over sukkeret og ha i balsamicoen. Rør forsiktig, og la sukkeret karamellisere seg litt i pannen. Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene til side.
  • Stek biffstykkene i litt olje. Pass på at det ikke er rester av sukker og smuss fra pannen du stekte grønnsakene i. Snu stykkene når de har stekt 2-3 minutter på den ene siden, avhengig av tykkelse og hvor godt stekt du ønsker biffen. Er det tynne skiver, trenger de kortere steketid. Ha smøret i stekepannen og legg samtidig i to skrelte hvitløksfedd. Øs smøret over biffstykkene mens du steker dem ferdig.
  • Legg biffstykkene over på et fat og ta vare på kjøttkraften fra pannen.
  • La brandysausen. Hell brandy i stekepannen og tenn på den (flambér). La det brenne til flammen har lagt seg. Ha så i kremfløten, utblandet buljong og kjøttkraften du tok vare på. La sausen koke til den tykner og ha i tyttebærsyltetøy, finhakket persille og smak til med salt og pepper. Legg biff og grønnsaker tilbake i pannen noen minutter før servering.
  • Server biff med stekte grønnsaker, brandysaus og kokte poteter. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri ved å bruke en buljong uten spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*