Biff med bambusskudd

Lages på: 45-60 minutter Nivå: Enkel
Biff med bambusskudd

I dag har jeg hentet litt inspirasjon fra Østen, og frister med en rett kalt biff med bambusskudd. Jeg lot kjøttet marinere i en liten halvtime, men har du god tid må du gjerne la kjøttet marinere lengre (kjølig).

Dersom du synes denne oppskriften smakte, vil du nok også like oppskriftene på mongolsk biff og biff og brokkoli.

Mat du blir glad av - banner

Biff med bambusskudd

4.0 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: KinesiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Marinering

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram mørbrad

  • 1/2 ts natron

  • 1 ss vann

  • 3 cm ingefær

  • 2 ss maizena

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 2 ss soyasaus

  • Olje til steking

  • Steking
  • 1 stk rødløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 3 ss hoisinsaus

  • 3 ss østerssaus

  • 2 bokser bambusskudd

  • 3 stilker vårløk

  • 2 dl vann

  • 1 ss maizena

  • Tilbehør
  • Ris

  • Frisk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i tynne skiver, og bland det i en bolle sammen med natron og litt vann. Skrell ingefæren og riv den fint på et råkostjern. Vend inn maizena, salt, pepper, soyasaus og revet ingefær med kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden i minst 30 minutter, men gjerne lengre om du har tid. Marinerer du kjøttet lengre enn 30 minutter bør du sette det kjølig.
  • Når kjøttet nærmer seg ferdigmarinert kan du gå i gang med å koke risen.
  • Skrell rødløken og hvitløksfeddene. Skjær rødløken i tynne båter og finhakk hvitløken.
  • Stek kjøttet i en klunk olje i en varm stekepanne, i to omganger. Legg kjøttet til side på en tallerken idet det er ferdigstekt.
  • Stek rødløken kjapt i samme stekepanne som du har stekt kjøttet i. Ha i hvitløken og stek videre et halvt minutt før du tilsetter hoisinsausen og østerssausen. Hell vannet av boksene med bambusskudd og skjær opp vårløken i tynne ringer. Ha dem i pannen og surr videre et lite minutt før du har kjøttet tilbake i pannen.
  • Bland maizenaen ut i kaldt vann og ha det i pannen under omrøring. Maizenaen vil tykne sausen. Kok opp og la det putre et par minutter før servering.
  • Serveres med ris som tilbehør og et dryss av frisk koriander (valgfritt). Håper det smaker!

    Har du testet oppskriften?

    Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

    Liker du oppskriften?

    Følg @detgladekjokken på Pinterest

    Har du testet oppskriften?

    Følg Det glade kjøkken på Facebook

    4 Kommentarer

    1. Ane Valderhaug

      Hei, Jeg opplever at de hermetiske bambusskuddene jeg får kjøpt nå både lukter og smaker stramt. De er helt annerledes enn de var da jeg begynte å bruke bambusskudd. Har du noen erfaring med dette? De hermetiske skal jo fortsatt brukes rett fra boksen? Mvh Ane V

      • Rolf-Anders Vollan

        Hei,
        Det har jeg ikke tenkt så mye over egentlig. Det kan ikke skyldes merket du bruker? Jeg vet noen anbefaler å skylle bambusskuddene før de tilsettes i maten, så du kan jo forsøke det:)

    2. Daniel Sigerstad

      Smaker ikke dårlig, bare lite. Altfor lite salt og smak generelt. Rett og slett tamt. Hadde håpet det skulle ligne på biff med bambusskudd man får på kinarestaurant, men ikke i nærheten.

      • Rolf-Anders Vollan

        Takk for tilbakemeldingen. Jeg skal ta en nærmere titt på oppskriften og se om den trengs å oppdateres 🙂

    Gi en tilbakemelding

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    *