
Biff og brokkoli (Beef & broccoli) er en amerikansk-kinesisk middagsrett, og ble visstnok tilberedt for første gang av kinesiske immigranter i San Fransisco, en gang i 1920-årene.
Biff og brokkoli er en middagsrett som er enkel å lage, og like lett å like. Dette ble middagen hos oss for noen uker siden, og kommer absolutt på middagsmenyen om ikke lenge.
Noen små tips på veien som kan være til hjelp:
Ja, det er å anbefale. I oppskriften har jeg marinert kjøttet en liten halvtime. Natron, maizena og østerssaus er med på å både gjør kjøttet mørt og smakfullt.
Det er ingen vits å kjøpe de dyreste typene som indre- eller ytrefilet. Selv kan jeg anbefale mørbrad eller flankebiff.
Bruk tilstrekkelig høy varme i pannen. En feil mange gjør når de steker kjøtt er at de enten steker for mye av gangen, eller bruker for lav varme. Da blir kjøttet kokt istedenfor stekt, og du får ikke den smakfulle stekeskorpen på kjøttet.