Biff og brokkoli

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Biff og brokkolini

Biff og brokkoli (Beef & broccoli) er en amerikansk-kinesisk middagsrett, og ble visstnok tilberedt for første gang av kinesiske immigranter i San Fransisco, en gang i 1920-årene.

Biff og brokkoli er en middagsrett som er enkel å lage, og like lett å like. Dette ble middagen hos oss for noen uker siden, og kommer absolutt på middagsmenyen om ikke lenge.

Noen små tips på veien som kan være til hjelp:

Bør kjøttet marineres?

Ja, det er å anbefale. I oppskriften har jeg marinert kjøttet en liten halvtime. Natron, maizena og østerssaus er med på å både gjør kjøttet mørt og smakfullt.

Hva slags kjøtt skal jeg bruke?

Det er ingen vits å kjøpe de dyreste typene som indre- eller ytrefilet. Selv kan jeg anbefale mørbrad eller flankebiff.

Hvordan få god stekeskorpe?

Bruk tilstrekkelig høy varme i pannen. En feil mange gjør når de steker kjøtt er at de enten steker for mye av gangen, eller bruker for lav varme. Da blir kjøttet kokt istedenfor stekt, og du får ikke den smakfulle stekeskorpen på kjøttet.

Biff og brokkoli

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Biffen
  • 500 gram mørbrad eller flankebiff av storfe

  • 1/2 ts natron

  • 1 ss vann

  • 1/2 ss maizenna

  • 1 ss olje

  • 1 ts østerssaus

  • Saus
  • 1,5 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1,5 ss soyasaus

  • 1/2 ss østerssaus

  • 1 ts sukker

  • 1/4 ts sesamolje

  • hvit pepper

  • 2 ss maizena

  • Woken
  • 250 gram brokkoli eller brokkolini

  • 2 ss olje

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 ss finhakket ingefær

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet opp i strimler. Ha det i en bolle sammen med natron og kaldt vann, og bland godt.
  • Tilsett så maizena, olje og østerssaus, som vendes sammen med kjøttet. La kjøttet stå kjølig i 30 minutter.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Del brokkolien opp i buketter, eller fjerne nederste del av stilken på brokkolinien. Blansjer så brokkolien i 20 sekunder i kokende vann. Å blansjere betyr at du forveller grønnsaker raskt i litt kokende vann, før du så har de over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette gjøres for å bevare farge, struktur og sprøhet i grønnsakene.
  • Gjør klar sausen. Bland sammen utblandet kyllingbuljong/-kraft, soyasaus, østerssaus, sukker, sesamolje og hvit pepper i en skål. Visp så inn maizenaen. Dersom kyllingkraften er varm må du blande ut maisstivelsen i en skvett kaldt vann først.
  • Stek så kjøttet i litt olje i en varm panne. Sett det så til side.
  • Skrell og finhakk ingefær og hvitløk. Surr så hvitløk og ingefær et par minutter i samme panne som du har stekt kjøttet i. Tilsett sausen og la den koke seg tykk.
  • Tilsett den stekte biffen og blansjert brokkoli. Bland sammen og stek videre et lite minutt. Kjenn om den trenger mer salt eller eventuelt soyasaus. Middagen er klar!
  • Server biff og brokkoli med ris som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*