Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Det har vært noen hektiske uker den siste tiden. Mye jobb, trening, Felix (valpen), samboeren har vært mye på reise og julebordsesongen har såvidt startet. Jeg klager på ingen måte, men det har også medført at det har blitt lite tid til hobbyprosjektet mitt – nemlig matbloggen. Ikke bare har det blitt litt lite tid til å blogge, men i tillegg har jeg ikke hatt tid til å være så nyskapende på kjøkkenet. Denne oppskriften på sashimi med avokado har  faktisk blitt redningen flere ganger de siste ukene, sammen med tidligere publiserte oppskrifter under kategorien Middag på under halvtimen.

I dag har jeg publisert en middag for én og på menyen står biff med rødbetepuré og ovnsbakte poteter. Perfekt helgemat som gjerne kan dobles eller mangedobles dersom man er flere til bords.

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Ingredienser

  • 250 gram biff
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Rødbetpuré
  • 2-3 rødbeter
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Ovnsbakte poteter
  • 4-6 poteter
  • Olivenolje
  • 1 ss finhakket persille
  • 1/2 ts salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage de ovnsbakte potetene. Oppskriften på disse publiserte jeg for kort tid siden, og du kan finne oppskriften på denne siden.
Steg 2
Når potetene er satt i ovnen går du i gang med rødbetpuréen. Skrell rødbetene med en potet- eller gulrotskreller. Bruk gjerne gummihansker dersom du ikke vil bli rød på hendene.
Steg 3
Del rødbetene i ca 4 biter, og kok de i ca 20 minutter i vann til de blir møre tvers gjennom. Bruk gjerne en gaffel til å sjekke om de er ferdigkokte.
Steg 4
Mens rødbetene koker krydrer du biffen med salt og pepper. Del én fedd hvitløk i to med en kniv, ha den i en panne sammen med litt smør eller olje i en stekepanne. Legg biffen i den varme pannen og la den steke ca 4-6 minutter på hver side. Steketiden er veldig avhengig av hvor rød du vil ha biffen, hvor varm pannen er og hvor tykk og temperert biffstykket er på forhånd.
Steg 5
Anrett biffen med noen skjeer rødbetepuré og ovnsbakte poteter.