• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. november 2016

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Det har vært noen hektiske uker den siste tiden. Mye jobb, trening, Felix (valpen), samboeren har vært mye på reise og julebordsesongen har såvidt startet. Jeg klager på ingen måte, men det har også medført at det har blitt lite tid til hobbyprosjektet mitt – nemlig matbloggen. Ikke bare har det blitt litt lite tid til å blogge, men i tillegg har jeg ikke hatt tid til å være så nyskapende på kjøkkenet. Denne oppskriften på sashimi med avokado har  faktisk blitt redningen flere ganger de siste ukene, sammen med tidligere publiserte oppskrifter under kategorien Middag på under halvtimen.

I dag har jeg publisert en middag for én og på menyen står biff med rødbetepuré og ovnsbakte poteter. Perfekt helgemat som gjerne kan dobles eller mangedobles dersom man er flere til bords.

Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. november 2016
  • 1 porsjon
  • 35 min
  • Skriv ut
Biff, rødbetepuré og ovnsbakte poteter
Ingredienser
  • 250 gram biff
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Rødbetpuré
  • 2-3 rødbeter
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Ovnsbakte poteter
  • 4-6 poteter
  • Olivenolje
  • 1 ss finhakket persille
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å lage de ovnsbakte potetene. Oppskriften på disse publiserte jeg for kort tid siden, og du kan finne oppskriften på denne siden.
Steg 2
Når potetene er satt i ovnen går du i gang med rødbetpuréen. Skrell rødbetene med en potet- eller gulrotskreller. Bruk gjerne gummihansker dersom du ikke vil bli rød på hendene.
Steg 3
Del rødbetene i ca 4 biter, og kok de i ca 20 minutter i vann til de blir møre tvers gjennom. Bruk gjerne en gaffel til å sjekke om de er ferdigkokte.
Steg 4
Mens rødbetene koker krydrer du biffen med salt og pepper. Del én fedd hvitløk i to med en kniv, ha den i en panne sammen med litt smør eller olje i en stekepanne. Legg biffen i den varme pannen og la den steke ca 4-6 minutter på hver side. Steketiden er veldig avhengig av hvor rød du vil ha biffen, hvor varm pannen er og hvor tykk og temperert biffstykket er på forhånd.
Steg 5
Anrett biffen med noen skjeer rødbetepuré og ovnsbakte poteter.

Stikkord

  • Biff

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ovnsbakte persillepoteter
Torsk med chorizosalat

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales