Biff stroganoff

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Biff stroganoff

Biff stroganoff er en kjapp middag når man skal kose seg litt ekstra, enten vi snakker lørdagsmiddag eller en ekstra digg hverdagsmiddag. Retten er en populær rett som kommer fra Russland, og er oppkalt etter kokken Alexander Sergejevitj Stroganov. Biff stroganoff er en middagsrett bestående av mørt storfekjøtt i en fyldig tomatsaus. Jeg foretrekker å bruke biffstrimler når jeg skal lage en skikkelig stroganoff, og server gjerne potetmos ved siden av.

På bloggen finner du også flere andre stroganoff-varianter, selv om kanskje denne oppskriften er den som ligger nærmest den originale oppskriften. Ta gjerne en titt om du vil ha litt mer inspirasjon

Sett av en liten halvtime til å lage en ekstra god middag, enten middag, og server en deilig biff stroganoff.

Banner - Mat du blir glad av

Biff stroganoff

4 fra 110 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Biff stroganoff
  • 600 gram 600 Biff i strimler

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 200 gram 200 sopp

  • 1 ts 1 salt

  • 2 ss 2 tomatpure

  • 1 dl 1 kjøttkraft

  • 2 dl 2 créme fraîche (lett eller original)

  • Urter

  • Potetmos
  • 400 gram 400 poteter

  • 1 dl 1 melk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 ss 1/2 smør

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å lage potetmosen, den trenger lengst tid på å bli ferdig. Kok potetene i usaltet vann til de er møre. Du bestemmer selv om du vil skrelle de eller ikke. Beregn cirka 20-25 minutter, avhengig av type potet.
  • Skjær opp løk og paprika i smått, soppen skjæres i skiver.
  • Stek kjøttet i litt smør eller olje i en varm gryte/panne. Etter noen minutter tilsetter du oppskåret løk og paprika, før du noen minutter senere også har i sopp og krydrer med salt. Freses videre til biffstrimlene er gjennomstekte og løk og paprika begynner å bli blank og myk. Tilsett tomatpuré, kjøttkraft eller -buljong, créme fraîche, og la det hele småkoke noen minutter. Synes du strofanoffen blir for tynn kan du spe i litt hvetemel utblandet med melk. Men la den da koke i minst 5 minutter etterpå for å bli kvitt melsmaken. Smak til med salt og pepper.
  • Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte. Mos så potetene ved hjelp av en rotmoser. Tilsett melk, salt, smør og pepper, og rør den luftig ved hjelp av en sleiv.
  • Server biff stroganoff med hjemmelaget potetmos og et dryss av ferske urter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

  1. Denne var helt nydelig! Super oppskrift. Takk!

  2. nydelig oppskrift! en stor favoritt som vi har brukt mye hjemme 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*