Biffsnadder med béarnaisesaus

Lages på: 30 minutter
Biffsnadder med bearnaise og ovnsbakte poteter

Si hei til en skikkelig klassiker – biffsnadder! Som tilbehør serverte jeg noen sprø ovnsbakte poteter, med andre ord en skikkelig digg helgemiddag som bare skal nytes. Dette var også første gang jeg laget béarnaisesaus fra bunnen av, så jeg var i utgangspunktet litt spent. Men resultatet ble fantastisk bra, ikke skilte den seg og smaken er jo så utrolig mye bedre enn de ferdigvariantene man får kjøpt.

Jeg hadde ikke hvitvin da jeg laget sausen, men det gikk fint. Har du en skvett hvitvin stående så kan du erstatte andelen vann med hvitvin.

Håper denne oppskriften på biffsnadder med béarnaisesaus faller i smak!

Biffsnadder med ovnsbakte poteter

Biffsnadder

4.1 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke- og steketid

30

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram biffkjøtt

  • 200 gram sjampinjong

  • 3 stk sjalottløk

  • 1 stk paprika

  • 1 ss smør eller olje

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Béarnaisesaus
  • 150 gram smør

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 ss estragon

  • 1 stk laurbærblad

  • 2 stk knuste pepperkorn

  • 3 ss hvitvinseddik eller hvitvin

  • 4 ss vann

  • 2 stk eggeplommer

  • Sitronsaft

  • Salt

  • Tilbehør
  • Ovnsbakte poteter

Fremgangsmåte

  • Skal du servere ovnsbakte poteter, bør du starte med potetene. Se oppskrift på ovnsbakte poteter.
  • Skjær opp biffkjøttet, del sopp og løk i båter, og paprikaen i strimler.
  • Lag béarnaisesausen. Smelt smøret i en liten kasserolle på lav varme. Sett den til side.
  • Finhakk sjalottløk og estragon. Ha sjalottløken, laurbærblad, hvitvinseddik, vann, mesteparten av estragonen og knuste pepperkorn i en kjele. Kok opp og kok ned til halvparten av væsken. Sil så væsken.
  • Visp sammen eggeplommene og krydderreduksjonen i en bolle. Sett bollen i et vannbad (over en mindre kasserolle med kokende vann). Bollen bør ikke være i direkte kontakt med vannet. Visp til blandingen er luftig og begynner å tykne. Pass på at blandingen ikke blir for varm, da sitter du igjen med eggerøre.
  • Tilsett smøret i en tynn stråle under konstant visping (unngå å få med bunnfallet). Du vil oppleve at sausen blir tykk og luftig. Fjern bollen fra vannbadet og ha i resterende estragon. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Stek kjøttet i litt smør eller olje. Legg kjøttet til side. Stek så sopp, løk og paprika i noen minutter i samme panne. Ha så kjøttet tilbake med resten, og krydre med salt og pepper. Stek videre et par minutter.
  • Server biffsnadder med béarnaisesaus og ovnsbakte poteter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*