• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. mai 2016

Biffstrimler med sprø søtpotetfries

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Biffstrimler med sprø søtpotetfries

Sist søndag serverte jeg biffstrimler med sprø søtpotetfries og en enkel hvitløksdressing, og gjett om det var godt! Jeg har ved flere anledninger både forsøkt å ovnsteke potetbåter eller lage søtpotetfries, men føler jeg aldri har fått de sprø nok uten overdrive varmen eller nærmest frityrsteke de i olje. Etter litt prøving og feiling, saumfaring på oppskrifter og matblogger så fant jeg endelig en oppskrift som jeg ble skikkelig fornøyd med.

Oppskriften krever litt planlegging for du må legge potetene i bløt i ca 5 timer i forkant, men til gjengjeld så får du helt fantastiske fries. Fremgangsmåten på hvordan man får skikkelig sprø søtpotetfries fant jeg på bloggen til Fitfocus, på denne siden.

Biffstrimler med sprø søtpotetfries og hvitløksdressing

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. mai 2016
  • 4 porsjoner
  • 5 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Biffstrimler med sprø søtpotetfries
Ingredienser
  • Biffstrimler
  • 600 gram biffstrimler
  • 200 gram sjampinjong
  • 1 spisspaprika
  • 4 sjalottløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Olje/Smør til steking
  • Søtpotetfries
  • 2 middels store søtpoteter
  • 3 ss maizena
  • 1-2 ss olje
  • Flaksalt
  • Hvitløksdressing
  • 1/2 boks gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/2 ts sukker
  • Salt
  • Hvit pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell søtpotetene og kutt de i passende strimler. Det er en fordel at alle strimlene er like store, slik at du ikke risikerer at noen fries blir svidde, mens andre ikke blir sprø.
Steg 2
Skyll potetstrimlene i kaldt vann og legg de i en bolle med iskaldt vann i kjøleskapet i minst 4-5 timer.
Steg 3
En enkel hvitløksdressing lages av gresk yoghurt, finhakket hvitløk (bruk gjerne en hvitløkspresse om du har), sitronsaft og sukker, og kan gjerne lages god tid på forhånd så lenge du lar den stå kjølig. Da får smakene trekket skikkelig inn i dressingen, og du slipper eventuelle biter som smaker kraftig hvitløk. Smak deg frem med salt og pepper.
Steg 4
Hell av vannet av potetene og ha de over i en stor frysepose sammen med maizena/maisstivelse. Blås litt luft i posen og rist den godt.
Steg 5
Fordel potetstrimlene utover en bakepapirkledd stekeplate slik at de ikke har kontakt med hverandre, og strø litt olivenolje og maldonsalt over.
Steg 6
Stek først søtpotetene ca 10 minutter på 250 grader (varmluft) midt i stekeovnen. Ta ut potetene og vend på de. Stek de videre i ca 10-15 minutter på varmluft, til de blir sprø og får en litt gyllen farge. Skru så av varmen (la viften være på), og la stekeovnsdøren stå på gløtt i rundt 5 minutter for et perfekt resultat.
Steg 7
Mens søtpotetene steker har du rikelig av tid til å steke kjøttet. Del sopp og sjalottløk i passende store båter, som du steker noen minutter i en varm panne med olivenolje. Tilsett biffstrimler og strimler av paprika, og stek videre til at kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Steg 8
Server biffstrimler med søtpotetfries og en enkel hvitløksdressing.

 

Bruk kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.

Stikkord

  • potet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Knasende sprø og søte eplechips
Grove og sunnere hveteboller

Relaterte innlegg

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales