1. Skrell søtpotetene og kutt de i passende strimler. Det er en fordel at alle strimlene er like store, slik at du ikke risikerer at noen fries blir svidde, mens andre ikke blir sprø.
  2. Skyll potetstrimlene i kaldt vann og legg de i en bolle med iskaldt vann i kjøleskapet i minst 4-5 timer.
  3. En enkel hvitløksdressing lages av gresk yoghurt, finhakket hvitløk (bruk gjerne en hvitløkspresse om du har), sitronsaft og sukker, og kan gjerne lages god tid på forhånd så lenge du lar den stå kjølig. Da får smakene trekket skikkelig inn i dressingen, og du slipper eventuelle biter som smaker kraftig hvitløk. Smak deg frem med salt og pepper.
  4. Hell av vannet av potetene og ha de over i en stor frysepose sammen med maizena/maisstivelse. Blås litt luft i posen og rist den godt.
  5. Fordel potetstrimlene utover en bakepapirkledd stekeplate slik at de ikke har kontakt med hverandre, og strø litt olivenolje og maldonsalt over.
  6. Stek først søtpotetene ca 10 minutter på 250 grader (varmluft) midt i stekeovnen. Ta ut potetene og vend på de. Stek de videre i ca 10-15 minutter på varmluft, til de blir sprø og får en litt gyllen farge. Skru så av varmen (la viften være på), og la stekeovnsdøren stå på gløtt i rundt 5 minutter for et perfekt resultat.
  7. Mens søtpotetene steker har du rikelig av tid til å steke kjøttet. Del sopp og sjalottløk i passende store båter, som du steker noen minutter i en varm panne med olivenolje. Tilsett biffstrimler og strimler av paprika, og stek videre til at kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

Server biffstrimler med søtpotetfries og en enkel hvitløksdressing.

Enjoy!

 

Bruk kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.