Biffstrimler med sprø søtpotetfries

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Middels
Biffstrimler med søtpotetfries

Biffstrimler med sprø søtpotetfries er en litt sunnere biffmiddag. Sausen er byttet ut med en enkel hvitløksdressing/-dip, og friesene er stekt på varmluft i stekeovnen. Kjempegodt dersom du er glad i den litt søtere søtpoteten. Søtpotetfries kan også byttes ut med ovnsbakte poteter eller fløtegratinerte poteter hvis du ønsker.

For å få sikre at du får et sprøtt resultat kan søtpotetene med fordel legges i kaldt vann 4-5 timer i forveien, eller minst 1 time. Dette trekker stivelsen ut av potetene, og gjør det lettere å få de sprø.

Biffstrimler med sprø søtpotetfries

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

25

minutter
Bløtlegging

1

time 

Ingredienser

  • Biffstrimler
  • 600 gram biffstrimler

  • 200 gram sjampinjong

  • 1 stk spisspaprika

  • 4 stk sjalottløk

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Olje/Smør til steking

  • Søtpotetfries
  • 2 stk middels store søtpoteter

  • 2 ss maizena

  • 2 ss olje

  • Flaksalt

  • Hvitløksdressing
  • 1/2 boks Lettrømme

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ts sitronsaft

  • 1/2 ts sukker

  • Salt

  • Hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell søtpotetene og kutt de i passende strimler. Det er en fordel at alle strimlene er like store, slik at du ikke risikerer at noen fries blir svidde, mens andre ikke blir sprø.
  • Skyll potetstrimlene i kaldt vann og legg de i en bolle med iskaldt vann i kjøleskapet i 4-5 timer, eller i minimum 1 time.
  • En enkel hvitløksdressing lages av lettrømme, finhakket hvitløk (bruk gjerne en hvitløkspresse om du har), sitronsaft og sukker, og kan gjerne lages god tid på forhånd så lenge du lar den stå kjølig. Da får smakene trekket skikkelig inn i dressingen, og du slipper eventuelle biter som smaker kraftig hvitløk. Smak deg frem med salt og pepper.
  • Hell av vannet av potetene og ha de utover et tørkepapir eller rent kjøkkenhåndkle. Tørk kjapt av de. Ha de så over i en stor frysepose sammen med maizena/maisstivelse. Blås litt luft i posen og rist den godt.
  • Fordel potetstrimlene utover en bakepapirkledd stekeplate slik at de ikke har kontakt med hverandre. Børst gjerne av de den aller mest overflødige maizenaen. Jeg brukte en bakepensel. Ringle over og strø litt flaksalt over.
  • Stek først søtpotetene 10 minutter på 250 grader (varmluft) midt i stekeovnen. Ta ut potetene og vend på de. Stek de videre i ca 10-15 minutter på varmluft, til de blir sprø og får en litt gyllen farge. Skru så av varmen (la viften være på), og la stekeovnsdøren stå på gløtt i rundt 5 minutter for et perfekt resultat.
  • Mens søtpotetene steker har du rikelig av tid til å steke kjøttet. Del sopp og sjalottløk i passende store båter, som du steker noen minutter i en varm panne med olivenolje. Tilsett biffstrimler og strimler av paprika, og stek videre til at kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
  • Server biffstrimler med søtpotetfries og en enkel hvitløksdressing. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*