
Har du prøvd deg på trenden birria tacos, eller henger du kanskje like langt etter trendene som meg? Ja, for allerede i februar skrev New York Times om “The birria boom”. Derimot tok det noen flere måneder før jeg fikk surret meg til å forsøke dette fenomenet. Første gangen jeg prøvde meg var en gang i våres og resultatet ble: kjempegodt, tidkrevende og alt for dårlig bilder. Så forrige helg bestemte jeg meg for å gi retten et nytt forsøk, slik at bildene endelig ble bra nok for bloggen.
Birria tacos er en meksikansk rett, og stammer fra delstaten Jalisco. Dette er en tradisjonsrik rett, hvor blant annet geitekjøtt (storfe og sau kan også brukes), ulike chilityper, løk, spisskummen, laurbærblad typisk står på ingredienslisten. Selv brukte jeg lammekjøtt i mangel på tilgang på kje.
Når du ser nedover på ingredienslisten vil du oppdage flere typer chili. Disse er ikke typisk å få kjøpt i dagligvarebutikken, så sjekk gjerne på nettet. Selv bestilte jeg disse på krydra.no, men det er sikkert en rekke andre steder man får det kjøpt. Du kan jo så klart bruke “vanlig” chili, men du mister liksom litt av smaksdybden i kraften. Så planlegg gjerne litt i forveien.
Et annet tips på veien er å ta deg god tid! Dette er ikke retten du kaster sammen på 1-2-3. Kjøttet og kraften trenger lang tid for et godt resultat. På en annen side så er jo mye av tiden ventetid.
