Bjørnebærmojito

Bjørnebærmojitos

I dag deler jeg hva som helt klart har vært sommerens drinkfavoritt, nemlig en utrolig god bjørnebærmojito som jeg gjennom sommeren har gjort små justeringer på. Med bjørnebær og kreklinglikør så blir det ikke feil å kalle dette for en norsk mojito.

Tips! Kjøp poser med frosne bjørnebær. De er billigere og holder seg mye lengre!

Kreklinglikør fås kjøpt i de fleste vinmonopol, men har du eksempel en bjørnebær eller skogsbærlikør så kan du også bruke det. Det var faktisk det jeg i utgangspunktet hadde tenkt å bruke i oppskriften, men oppdaget at kreklinglikør også ble veldig bra.

Dette er ikke første gangen jeg legger ut en drinkoppskrift her på bloggen. Tidligere denne sommeren la jeg også ut en oppskrift på sommerbris, som er en drink av blant annet jordbær og corona. Ta gjerne en titt på den dersom du synes den høres spennende ut.

Hvis noen hadde spurt meg hva som er min signaturdrink så tror jeg definitivt at det hadde vært denne bjørnebærmojitoen.

Norsk mojito av bjørnebær

Norsk mojitos av bjørnebær og mynte

Ingredienser

  • 4 cl kreklinglikør
  • 15 mynteblader
  • 2 cl sukkerlake
  • 1/2 lime
  • 12-14 bjørnebær
  • Is
  • Crabbies

Fremgangsmåte

Steg 1
Hvis du ikke har ferdig sukkerlake stående så kan det kjapt og enkelt lages ved hjelp av litt sukker og vann. Kok opp 100 gram sukker og én halv desiliter vann i en kasserolle, til sukkeret har løst seg opp. Trenger du sukkerlaken ganske umiddelbart kan du sette hele kasserollen oppi vasken fylt med kaldt vann. Hvis ikke kan du la den avkjøle og helle den på en liten glassflaske som du har stående i kjøleskapet.
Steg 2
Mål opp alkohol, sukkerlake, saften fra en halv lime og mynteblader i en coctailshaker.
Steg 3
Knus bjørnebærene med en morter eller en skje og ha de i shakeren sammen med 3-5 isbiter (avhengig av størrelse).
Steg 4
Sett på lokk og rist løs i cirka 20-25 sekunder. I gjennom denne risteprosessen vil istbitene både avkjøle drinken i tillegg til å knuse myntebladene.
Steg 5
Sil drinken over i et glass fylt med knust is. Fyll opp resten av glasset med cirka 0,5 – 1 dl crabbies.