Bjørnebærmojito

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Bjørnebærmojitos

I dag deler jeg hva som helt klart har vært sommerens drinkfavoritt, nemlig en utrolig god bjørnebærmojito som jeg gjennom sommeren har gjort små justeringer på. Med bjørnebær og kreklinglikør så blir det ikke feil å kalle dette for en norsk mojito.

Tips! Kjøp poser med frosne bjørnebær. De er billigere og holder seg mye lengre!

Kreklinglikør fås kjøpt i de fleste vinmonopol, men har du eksempel en bjørnebær- eller skogsbærlikør så kan du også bruke det. Det var faktisk det jeg i utgangspunktet hadde tenkt å bruke i oppskriften, men oppdaget at kreklinglikør også ble veldig bra.

Dette er ikke første gangen jeg legger ut en drinkoppskrift her på bloggen. Tidligere denne sommeren la jeg også ut en oppskrift på sommerbris, som er en drink av blant annet jordbær og corona. Ta gjerne en titt på den dersom du synes den høres spennende ut.

Nyt denne bjørnebærmojitoen umiddelbart mens den fortsatt er iskaldt og det er litt futt i den.

Mojito med bjørnebær

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Porsjoner

1

drink
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 cl kreklinglikør

  • 15 stk mynteblader

  • 2 cl sukkerlake

  • 1/2 stk lime

  • 14 stk bjørnebær

  • Is

  • Crabbies

Fremgangsmåte

  • Hvis du ikke har ferdig sukkerlake stående så kan det kjapt og enkelt lages ved hjelp av litt sukker og vann. Kok opp 100 gram sukker og én halv desiliter vann i en kasserolle, til sukkeret har løst seg opp. Trenger du sukkerlaken ganske umiddelbart kan du sette hele kasserollen oppi vasken fylt med kaldt vann. Hvis ikke kan du la den avkjøle og helle den på en liten glassflaske som du har stående i kjøleskapet.
  • Mål opp alkohol, sukkerlake, saften fra en halv lime og mynteblader i en coctailshaker.
  • Knus bjørnebærene med en morter eller en skje og ha de i shakeren sammen med 3-5 isbiter (avhengig av størrelse).
  • Sett på lokk og rist løs i cirka 20-25 sekunder. I gjennom denne risteprosessen vil istbitene både avkjøle drinken i tillegg til å knuse myntebladene.
  • Sil drinken over i et glass fylt med knust is. Fyll opp resten av glasset med cirka 0,5 – 1 dl crabbies.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*