• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. august 2018

Bjørnebærmojito

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Bjørnebærmojitos

I dag deler jeg hva som helt klart har vært sommerens drinkfavoritt, nemlig en utrolig god bjørnebærmojito som jeg gjennom sommeren har gjort små justeringer på. Med bjørnebær og kreklinglikør så blir det ikke feil å kalle dette for en norsk mojito.

Tips! Kjøp poser med frosne bjørnebær. De er billigere og holder seg mye lengre!

Kreklinglikør fås kjøpt i de fleste vinmonopol, men har du eksempel en bjørnebær eller skogsbærlikør så kan du også bruke det. Det var faktisk det jeg i utgangspunktet hadde tenkt å bruke i oppskriften, men oppdaget at kreklinglikør også ble veldig bra.

Dette er ikke første gangen jeg legger ut en drinkoppskrift her på bloggen. Tidligere denne sommeren la jeg også ut en oppskrift på sommerbris, som er en drink av blant annet jordbær og corona. Ta gjerne en titt på den dersom du synes den høres spennende ut.

Hvis noen hadde spurt meg hva som er min signaturdrink så tror jeg definitivt at det hadde vært denne bjørnebærmojitoen.

Norsk mojito av bjørnebær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. august 2018
  • 1 drink
  • 10 min
  • Skriv ut
Norsk mojitos av bjørnebær og mynte
Ingredienser
  • 4 cl kreklinglikør
  • 15 mynteblader
  • 2 cl sukkerlake
  • 1/2 lime
  • 12-14 bjørnebær
  • Is
  • Crabbies
Slik gjør du det
Steg 1
Hvis du ikke har ferdig sukkerlake stående så kan det kjapt og enkelt lages ved hjelp av litt sukker og vann. Kok opp 100 gram sukker og én halv desiliter vann i en kasserolle, til sukkeret har løst seg opp. Trenger du sukkerlaken ganske umiddelbart kan du sette hele kasserollen oppi vasken fylt med kaldt vann. Hvis ikke kan du la den avkjøle og helle den på en liten glassflaske som du har stående i kjøleskapet.
Steg 2
Mål opp alkohol, sukkerlake, saften fra en halv lime og mynteblader i en coctailshaker.
Steg 3
Knus bjørnebærene med en morter eller en skje og ha de i shakeren sammen med 3-5 isbiter (avhengig av størrelse).
Steg 4
Sett på lokk og rist løs i cirka 20-25 sekunder. I gjennom denne risteprosessen vil istbitene både avkjøle drinken i tillegg til å knuse myntebladene.
Steg 5
Sil drinken over i et glass fylt med knust is. Fyll opp resten av glasset med cirka 0,5 – 1 dl crabbies.

Nyt denne bjørnebærmojitoen umiddelbart mens den fortsatt er iskaldt og det er litt futt i den.


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • coctail

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Det glade kjøkkens oppskrift på lasagne
Enkel lapskaus

Relaterte innlegg

Aperol Spritz
6. august 2020

Aperol Spritz

Sommerens rabarbradrink
9. juli 2020

Sommerens rabarbradrink

Rabarbrasirup
3. juli 2020

Rabarbrasirup

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales