Blåbærpai med vaniljekrem

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel

Forrige helg hadde vi besøk, og i den anledning serverte jeg en hjemmelaget blåbærpai med vaniljekrem. Blåbærene var både ferske og kortreiste, og hadde blitt plukket kort tid i forveien. Paien ble servert med vaniljeis, men også pisket krem hadde gjort seg godt ved siden av.

Formen jeg brukte i oppskriften var rektangulær og med målene 11 x 35 cm. Det er så klart ikke noe i veien for å bruke en rund paiform om det er det du har tilgjengelig.

Blåbærpaien er også veldig enkel å lage. Paibunnen lages kjapt, men kan gjerne få en liten halvtime i kjøleskapet før du brer den utover en paiform. Følg på med blåbærblanding og vaniljekrem, legg over noen strimler av paibunnen, og sett den i ovnen. Minimalt med arbeid!

Glad i blåbær? Her er noen andre tips til hva du kan lage med bærene:

Banner - Mat du blir glad av

Blåbærpai med vaniljekrem

4 fra 19 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Mengde

1

pai
Tilberedning + hvile

1

time 
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter

Blåbærpai med vaniljekrem er en enkel bærpai og smaker nydelig med vaniljeis eller krem.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Paibunn
  • 150 gram 150 smør

  • 4 dl 4 hvetemel

  • 1/2 dl 1/2 sukker

  • 1-2 ss kaldt vann

  • Paifyll
  • 450 gram 450 ferske blåbær

  • 130 gram 130 sukker

  • 2 ss 2 potetmel

  • 1/2 ss 1/2 vaniljesukker

  • Finrevet skall av 1 lime

  • 2,5 dl 2,5 vaniljekrem

  • Til pensling
  • 1 stk 1 egg

Fremgangsmåte

  • Paibunnen
  • Kjør smør, hvetemel og sukker sammen med en foodprosessor eller jobb den kjapt sammen for hånd. Spe så på med litt kaldt vann, til du har en fast deig som kan formes.
  • Legg deigen i en pose, og sett den i kjøleskapet en halvtimes tid.
  • Skru ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Strø litt hvetemel utover benken før du går i gang med å kjevle ut bunnen. Bunnen skal være tynn, og bør være en del større enn paiformen. Løften deigen forsiktig over i formen, og trykk den utover. Paibunn i en form
  • Kjevle resten av deigen utover og del den opp i strimler som kan legges over paien helt til slutt.
  • Paifyllet
  • Bland ferske blåbær, sukker, potetmel og vaniljesukker i en bolle. Riv over skallet fra en lime. Pass på at du kun får med det ytterste delen av skallet, bruk gjerne et zestjern, eller den fineste delen på et råkostjern. Bland sammen uten å ødelegge blåbærene.
  • Fordel blåbærblandingen utover paibunnen.
  • Sett vaniljekremen i små topper innimellom blåbærene. Jeg brukte en sprøytepose.Paibunn med blåbær
  • Steking
  • Legg deigstrimlene over blåbærpaien. Pensle strimlene med litt sammenvispet egg.Blåbærpai klar for ovnen
  • Stek paien midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk paien halvveis i steketiden. Dersom noen av bærene fortsatt er hvite av potetmel, kan du bruke en gaffel til å forsiktig røre litt på bærene slik at de blander seg med resten.
  • Ta blåbærpaien ut av ovnen, og la den hvile noen minutter før servering. Håper den faller i smak!Pai med blåbær og vaniljekrem

Notater

  • Du kan også bruke en ferdig paideig fra butikken om du ikke tar deg bryet med å lage den selv.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*