Blåbærsmoothie som metter

Blåbærsmoothie som metter

Er du litt som meg som gjerne blir sulten midt mellom frokost og lunsj på jobb? Lag en mettende blåbærsmoothie når du står opp, hiv den i fryseren mens du gjør morgenrutinene, og ta den med deg iskald til jobb. Så enkelt og så godt, du holder et mer stabilt blodsukker utover dagen og du overdriver muligens ikke lunsjen.

Et glass blåbærsmoothie

For å få “litt mer mat” i smoothien tilsetter jeg noen spiseskjeer havregryn. Dette gir en lengre metthetsfølelse, er rikt på fiber og gjøre den litt mer fyldig. I oppskriften har jeg også brukt frossen banan og jordbær av flere årsaker. For det første så pleier jeg å fryse ned bananer som begynner å bli litt i overkant modne, da er de perfekte til å ha i smoothier. I tillegg gir frossen frukt og bær også en kremét og god konsistens på drikken.

Mettende blåbærsmoothie

Blåbærsmoothie som metter

Ingredienser

  • 1 frossen banan
  • 2,5 dl blåbærbiola
  • 1 dl frosne blåbær
  • 5 frosne jordbær
  • 4 ss havregryn

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha alle ingrediensene i blenderen. Du kan også bruke en stavmikser.
Steg 2
Kjør full guff i cirka 30 sekunder til alle ingrediensene er kjørt sammen til en jevn og kremete smoothie. Særlig havregrynen forsøker jeg helst å unngå at jeg har noen biter av.
Steg 3
Drikk smoothien umiddelbart, eller hell den over i en passende flaske eller annen beholder som legges i fryseren i opp til én time.