Blåbærsuppe med mynte

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Blåbærsuppe med mynte

Den siste uken av ferien har jeg plukket mye bær, både blåbær og multer. Det meste av blåbærene rørte jeg og fryste ned. Noe ble også til hjemmelaget blåbærsuppe i helgen. Jeg har laget blåbærsuppe en rekke ganger tidligere, men denne gangen fikk jeg en idé om at mynte måtte passe godt sammen med blåbærene. På hytten har jeg nemlig plantet mynte i en stor potte utendørs, som har vokst seg stor gjennom sommeren. Er sikker på at jeg kommer til å ha mynte helt frem til frosten melder sin ankomst. Suppen ble forøvrig fantastisk god!

Blåbærsuppe med mynte er en enkel og god dessert, proppfull av antioksidanter. De søte blåbærene gjør at det er ikke mye sukker som trengs, men smak til med riktig mengde sukker. Mengden vil variere ut fra hvor modne bærene er, og hvor søt du ønsker å ha suppen. Jeg serverte den med en kule vaniljeis i midten, og ønsket derfor ikke at blåbærsuppen skulle være for søt. Du kan også lage denne blåbærsuppen sukkerfri om du ønsker, ved å tilsette Sukrin+ eller annen foretrukket søtning. Jeg har tidligere publisert en oppskrift på sukkerfri blåbærsuppe, men du kan strengt talt bare erstatte sukkeret i denne oppskriften med den søtningen du ønsker.

Blåbærsuppe med mynte kommer jeg definitivt til å lage flere ganger. Håer du også ble fristet til å teste ut denne oppskriften.

Banner - Mat du blir glad av

Blåbærsuppe med mynte

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram blåbær

  • 3 dl vann

  • 75 gram sukker

  • 2 ss frisk mynte

  • 1/4 stk sitron

  • 1 ss potetmel

  • Til servering
  • Vaniljeis, krem eller vaniljekesam

Fremgangsmåte

  • Ha blåbærene, vannet og sukkeret i en kasserolle. Kok opp og la koke i 5-10 minutter, til blåbærene er møre.
  • Finhakk mynten. Her er det viktig at det ikke er store biter av myntebladene, så slipper du blader i suppen. Alternativt kan du bruke en stavmikser til å lage en helt jevn suppe til slutt. Skvis over sitronsaften og ha i mynten. Kok videre et par minutter.
  • Bland potetmelet med litt vann. Skru ned varmen på blåbærsuppen, og potetmelet i suppen under omrøring.
  • Ha blåbærsuppen i dype skåler. Server med en skje iskrem, krem eller vaniljekesam.

Video

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*