Blåbærsuppe – Full av smak og antioksidanter

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Blåbærsuppe

Blåbærsuppe er en søt og smaksrik og dessert proppfull av antioksidanter. Suppen serveres enten varm med en liten skje iskrem i midten, eller kald kanskje med litt pisket krem i. Eller du kan også bare spise den slik den er.

Denne blåbærsuppen har jeg laget sukkerfri, men ønsker du vanlig søtning kan du erstatte sukrin med vanlig sukker. Da kan det sikkert være lurt å halvere mengden hvitt sukker, siden vanlig sukker er mye søtere enn sukrin.

Blåbærsuppen ble litt tykk da jeg lagde den. Det er derfor lurt å prøve seg litt frem med jevningen, slik at du ikke ender opp med blåbærgrøt istedenfor 🙂

Visste du at blåbær ligger på topp 10 listen over antioksidantrike matvarer, den inneholder noe c-vitamin og er dessuten proppfull av god smak.

Håper blåbærsuppen faller i smak!

Sukkerfri blåbærsuppe

5.0 fra 8 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram blåbær

  • 3 dl vann

  • 8 ss sukrin

  • 1 stk vaniljetang

  • 1/4 stk sitron

  • 1 ss potetmel

Fremgangsmåte

  • Ha blåbær i en kasserolle og tilsett vann, frøene fra en vaniljestan, sukrin og saften av ca 1/4 sitron.
  • La blandingen småkoke i rundt 15 minutter. Hvor søt man liker suppen varierer veldig, smak derfor til med eventuell mer søtning.
  • Bland ut én spiseskje potetmel med litt vann, og spe dette gradvis inn i suppen til du får en fin konsistens.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*