Blåbærsuppe – Full av smak og antioksidanter

Blåbærsuppe

Blåbærsuppe er en søt og smaksrik og dessert proppfull av antioksidanter. Suppen serveres enten varm med en liten skje iskrem i midten, eller kald kanskje med litt pisket krem i. Eller du kan også bare spise den slik den er.

Denne blåbærsuppen har jeg laget sukkerfri, men ønsker du vanlig søtning kan du erstatte sukrin med vanlig sukker. Da kan det sikkert være lurt å halvere mengden hvitt sukker, siden vanlig sukker er mye søtere enn sukrin.

Blåbærsuppen ble litt tykk da jeg lagde den. Det er derfor lurt å prøve seg litt frem med jevningen, slik at du ikke ender opp med blåbærgrøt istedenfor 🙂

Visste du at blåbær ligger på topp 10 listen over antioksidantrike matvarer, den inneholder noe c-vitamin og er dessuten proppfull av god smak.

Håper blåbærsuppen faller i smak!

Sukkerfri blåbærsuppe

  • 6. september 2015
  • 4 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Blåbærsuppe

Ingredienser

  • 500 gram blåbær
  • 3 dl vann
  • 8 ss sukrin
  • 1 vaniljestang
  • 1/4 sitron
  • 1 ss potetmel

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha blåbær i en kasserolle og tilsett vann, frøene fra en vaniljestan, sukrin og saften av ca 1/4 sitron.
Steg 2
La blandingen småkoke ca 15 minutter. Hvor søt man liker suppen varierer veldig, smak derfor til med eventuell mer søtning.
Steg 3
Bland ut én spiseskje potetmel med litt vann, og spe dette gradvis inn i suppen til du får en fin konsistens.