Blåbærsyltetøy

Blåbærsyltetøy

Det har blitt plukket noen kilo blåbær denne sesongen, men nå må jeg innse at sesongen er over for min del. Siste oppskrift ut av de ferske blåbærene er derfor denne oppskriften på blåbæresyltetøy. Nydelig på brødskiva og ikke minst på pannekaker!

Tidligere har jeg publisert oppskrift på rørte blåbær som er en helt klar favoritt. Men dersom man ønsker et syltetøy som kan oppbevares over lengre tid, så er man nødt til å koke bærene.

Tips når du lager syltetøy.

  • Bruk helt tette glass, slik at du unngår at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Lykke til!

Blåbærsyltetøy

Syltetøy av blåbær

Ingredienser

  • 1 kg blåbær
  • 200 gram sukker
  • 1/3-1/2 pose fruktpektin/syltepulver (valgfritt)
  • 1/2 sitron, saften

Fremgangsmåte

Steg 1
Rør sammen blåbær, sukker og fruktpektin i en kasserolle.
Steg 2
Kok opp under stadig omrøring, slik at du får knust blåbærene og sukkeret løser seg opp. La syltetøyet koke i cirka 10 minutter. Fjern eventuelt skum som danner seg på toppen. Skvis over sitron på slutten av koketiden.
Steg 3
Hell så syltetøyet over på varme og sterile syltetøyglass. Skru på lokket og la de avkjøle i romtemperatur.