• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. september 2020

Blåbærsyltetøy

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Blåbærsyltetøy

Det har blitt plukket noen kilo blåbær denne sesongen, men nå må jeg innse at sesongen er over for min del. Siste oppskrift ut av de ferske blåbærene er derfor denne oppskriften på blåbæresyltetøy. Nydelig på brødskiva og ikke minst på pannekaker!

Tidligere har jeg publisert oppskrift på rørte blåbær som er en helt klar favoritt. Men dersom man ønsker et syltetøy som kan oppbevares over lengre tid, så er man nødt til å koke bærene.

Tips når du lager syltetøy.

  • Bruk helt tette glass, slik at du unngår at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Lykke til!

Blåbærsyltetøy

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. september 2020
  • 4 glass
  • 30 min
  • Skriv ut
Syltetøy av blåbær
Ingredienser
  • 1 kg blåbær
  • 200 gram sukker
  • 1/3-1/2 pose fruktpektin/syltepulver (valgfritt)
  • 1/2 sitron, saften
Slik gjør du det
Steg 1
Rør sammen blåbær, sukker og fruktpektin i en kasserolle.
Steg 2
Kok opp under stadig omrøring, slik at du får knust blåbærene og sukkeret løser seg opp. La syltetøyet koke i cirka 10 minutter. Fjern eventuelt skum som danner seg på toppen. Skvis over sitron på slutten av koketiden.
Steg 3
Hell så syltetøyet over på varme og sterile syltetøyglass. Skru på lokket og la de avkjøle i romtemperatur.

Stikkord

  • Syltetøy

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny – uke 36/2020
Hvit pizza med kantareller og bacon

Relaterte innlegg

Clafoutis med blåbær
29. august 2020

Clafoutis med blåbær

Rørte blåbær
4. august 2020

Rørte blåbær

Bakt ostekake med blåbær
24. august 2019

Bakt ostekake med blåbær

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales