Blåbærsyltetøy

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Blåbærsyltetøy

Det har blitt plukket noen kilo blåbær denne sesongen, men nå må jeg innse at sesongen er over for min del. Siste oppskrift ut av de ferske blåbærene er derfor denne oppskriften på blåbæresyltetøy. Nydelig på brødskiva og ikke minst på pannekaker!

Tidligere har jeg publisert oppskrift på rørte blåbær som er en helt klar favoritt. Men dersom man ønsker et syltetøy som kan oppbevares over lengre tid, så er man nødt til å koke bærene.

Tips når du lager syltetøy.

  • Bruk helt tette glass, slik at du unngår at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Blåbærsyltetøy

3 fra 18 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

4

glass
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 kg 1 blåbær

  • 200 gram 200 sukker

  • 1/3-1/2 pose fruktpektin/syltepulver (valgfritt)

  • 1/2 stk 1/2 sitron, saften

Fremgangsmåte

  • Rør sammen blåbær, sukker og fruktpektin i en kasserolle.
  • Kok opp under stadig omrøring, slik at du får knust blåbærene og sukkeret løser seg opp. La syltetøyet koke i cirka 10 minutter. Fjern eventuelt skum som danner seg på toppen. Skvis over sitron på slutten av koketiden.
  • Hell så syltetøyet over på varme og sterile syltetøyglass. Skru på lokket og la de avkjøle i romtemperatur.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*