Blomkål- og brokkoligrateng

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Blomkål og brokkoligrateng

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på blomkål- og brokkoligrateng, et enkelt og godt tilbehør som passer fint til både kjøtt, fisk og eventuelle kjøttfrie retter. Varier gjerne med de grønnsakene du måtte ha tilgjengelig.

Det skal heller ikke mye til å gjøre gratengen om til en fullverdig middag. Tilsett litt ekstra grønnsaker, kanskje også pølser, skinke, fisk eller stekt kylling, og du har en enkel middag klar om ikke lenge.

Håper du ble inspirert!

Banner - Mat du blir glad av

Blomkål- og brokkoligrateng

4 fra 26 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 brokkoli

  • 1 stk 1 blomkål

  • 2 ss 2 smør

  • 1 fedd 1 hvitløksfedd

  • 1 rød 1 paprika

  • 3 ss 3 mel

  • 4 dl 4 melk

  • 1 kvast 1 frisk timian

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • kvernet pepper

  • 150 gram 150 revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skyll blomkål og brokkoli i kaldt vann. Del den så opp i buketter. Stilken deles opp i skiver og brukes på lik linje som resten.
  • Kok oppskåret brokkoli og blomkål i lettsaltet vann i 5-7 minutter. Hell grønnsakene over i et dørslag og la vannet fordampe.
  • Mens brokkolien koker har tid til å lage en enkel ostesaus. Smelt smøret i en liten kasserolle. Skyll og del opp paprikaen i små terninger, finhakk hvitløken. Tilsett paprika og hvitløk og surr videre et par minutter.
  • Bland inn hvetemel og spe så på med en del av melken under omrøring. Tilsett gradvis i mer av melken mens du rører/visper. La sausen koke i 3-4 minutter.
  • Dra sausen av varmen og tilsett salt, fersk timian, pepper og halvparten av hvitosten. Rør i sausen til osten er smeltet.
  • Ha brokkoli og blomkål over i en ildfastform. Hell over ostesausen, og dryss så over resten av hvitosten.
  • Sett formen inn midt i ovnen. La den stå i ovnen i cirka 20 minutter, eller til osten er gyllen. Server gratengen til det du måtte ønske. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*