Blomkål- og brokkolisuppe med grønnkålchips

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe servert med grønnkålchips og sprøstekte kikerter – en nydelig rett helt uten kjøtt. Også en fine måte å utnytte de norske grønnsakene mens de er i sesong. Suppen kan enten serveres som forrett eller som en enkel middag. Server den gjerne med godt brød med smør, for eksempel et hjemmelaget surdeigsbrød av rug og hvete eller et grovbrød med havrekli, solsikke og linfrø.

Inspirasjonen til denne retten fikk jeg da jeg var på forfattersamling med Frisk Forlag forrige helg. Da fikk vi nemlig servert en kjempegod suppe, ikke alt for ulik denne. Jeg spurte aldri om oppskriften, men bestemte meg heller for å lage min egen variant da jeg kom hjem igjen.

På utkikk etter flere kjøttfrie supper? Sjekk ut oppskriften på grønn ertesuppe, blomkålsuppe med sprøstekte kikerter og kremet gulrotsuppe med halloumi

Blomkål- og brokkolisuppe med grønnkålchips

Blomkål- og brokkolisuppe med grønnkålchips

4.0 fra 6 vurderinger
Type rett: SuppeNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 boks (210 gram drenert vekt) kikerter

  • 250 gram blomkål

  • 250 gram brokkoli

  • 2 stk sjalottløk

  • Olje til steking

  • 7,5 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1 dl melk

  • 1 stk laurbærblad

  • 1 ss soyasaus

  • Salt og pepper

  • Grønnkålchips
  • 50 gram grønnkål

  • Olivenolje

  • Flaksalt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Hell kikertene over i et dørslag og skyll dem under kaldt vann. La vannet renne av kikertene og hell dem på et kjøkkenpapir eller rent klede.
  • Skjær blomkålen og brokkolien buketter. Skrell og finhakk sjalottløken. Surr blomkålen og blomkålen i en klunk olje i en gryte i et par-tre minutter. Tilsett deretter sjalottløken og surr videre på middels høy varme i et lite minutt. Plukk ut noen av bukettene og legg dem til side til senere.
  • Ha i grønnsaksbuljongen, kremfløten, melken og laurbærbladet og la suppen koke til blomkålen er mør tvers gjennom. Beregn 10-12 minutter.
  • Mens suppen koker lager du grønnkålchipsen. Fjern stilken fra grønnkålen og skjær kålen i grove biter. Ringle over litt olivenolje og strø over salt og pepper. Masser oljen og krydderne i grønnkålen og ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet midt i ovnen, og la grønnkålen stå i ovnen i cirka 10-15 minutter, til chipsen er sprø. Slipp ut damp underveis og pass på at chipsen ikke blir brent.
  • Stek kikertene i litt olje i en varm stekepanne, til kikertene er sprø. Beregn rundt 10 minutter. Strø over litt salt og pepper underveis.
  • Når blomkålen er mør plukker du ut laurbærbladet. Hell suppen over i en blender og kjør sammen til du har en jevn suppe. Ha suppen tilbake i gryten. Synes du den er tynn kan du blande ut en skje maizenna med en skvett kaldt vann, og spe i suppen under omrøring. Kok opp suppen.
  • Tilsett soyasausen og smak til suppen med salt og pepper.
  • Server blomkål- og brokkolisuppe med biter av blomkål og brokkoli, stekte kikerter og sprø grønnkålchips. Håper det smaker!

Notater

  • Velg en glutenfri soyasaus om du skal lage suppen glutenfri. Sjekk også at grønnsaksbuljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*