Blomkålsuppe med chorizo og vårløk

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kremet blomkålsuppe servert med brød og smør

Blomkålsuppe er så utrolig godt, og passer godt som forrett, et mellommåltid eller kanskje kveldsmat. Her om dagen spiste jeg faktisk blomkålsuppe til middag, med deilig nystekt grovbrød med smør ved siden av. Skikkelig digg hverdagsluksus!

Når vi først er inne på blomkål. Visste du at den er veldig rik på fiber, mineraler og c-vitaminer? I tillegg er den veldig mager og med sin nøytrale smak kan den brukes i nesten alle mulige retter, eks i potet- og blomkålmos eller i denne herlige middagsformen.

Selv om jeg ikke har brukt fløte i denne oppskriften så har blomkålsuppen en fyldig og kremete konsistens, og bitene av stekt chorizo og vårløk blir virkelig prikken over ien på denne retten.

Vegetartips! Hvis du ønsker en vegetarisk variant kan man sløyfe chorizoen og benytte en grønnsaksbuljong istedet.

Kremet blomkålsuppe med chorizo og vårløk
Kremet blomkålsuppe med chorizo og vårløk

Håper blomkålsuppe med chorizo blir en like stor favoritt hos deg som hos oss!

Blomkålsuppe med chorizo og vårløk

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Forrett, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1/2 stk 1/2 blomkål

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 3 dl 3 utblandet kyllingbuljong/-kraft

  • 3 dl 3 helmelk

  • Salt og pepper

  • Garnityr
  • 3 stk 3 vårløk

  • 50 gram 50 chorizo

Fremgangsmåte

  • Skyll blomkålen og del den i passe store buketter. Rens løk og kutt den i smått.
  • Ha blomkål, sjalottløk, vann, buljong og melk i en kasserolle, og la suppen koke i ca 15 minutter til blomkålen er mør.
  • Ta ut noen av blomkålbukettene og bruk stavmikser eller en god blender til å lage en helt jevn suppe. Her er det viktig å ha litt tålmodighet, slik at suppen blir helt fin i konsistensen.
  • Sett kasserollen tilbake på platen, smak til med salt og pepper og ha resten av blomkålbukettene tilbake i suppen.
  • Skjær chorizo i tynne skiver og stek den lett i en varm stekepanne. Tilsett skiver av vårløk når det er ca 1 minutt igjen av steketiden.
  • Server varm blomkålsuppe med et dryss av stekt vårløk og chorizo, gjerne med et par skiver brød ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kristoffer

    Ei nydelig suppe! 🙂 Blir garantert en gjenganger her i huset!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*