• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. november 2015

Blomkålsuppe med chorizo og vårløk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kremet blomkålsuppe servert med brød og smør

Blomkålsuppe er så utrolig godt, og passer godt som forrett, et mellommåltid eller kanskje kveldsmat. Her om dagen spiste jeg faktisk blomkålsuppe til middag, med deilig nystekt grovbrød med smør ved siden av. Skikkelig digg hverdagsluksus!

Når vi først er inne på blomkål. Visste du at den er veldig rik på fiber, mineraler og c-vitaminer? I tillegg er den veldig mager og med sin nøytrale smak kan den brukes i nesten alle mulige retter, eks i potet- og blomkålmos eller i denne herlige middagsformen.

Selv om jeg ikke har brukt fløte i denne oppskriften så har blomkålsuppen en fyldig og kremete konsistens, og bitene av stekt chorizo og vårløk blir virkelig prikken over ien på denne retten.

Vegetartips! Hvis du ønsker en vegetarisk variant kan man sløyfe chorizoen og benytte en grønnsaksbuljong istedet.

Kremet blomkålsuppe med chorizo og vårløk
Kremet blomkålsuppe med chorizo og vårløk

Håper blomkålsuppe med chorizo blir en like stor favoritt hos deg som hos oss!

Blomkålsuppe med chorizo og vårløk

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. november 2015
  • 3 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Kremet blomkålsuppe med chorizo og vårløk
Ingredienser
  • 1/2 blomkål
  • 1 sjalottløk
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 3 dl vann
  • 2-3 dl helmelk
  • Salt og pepper
  • Garnityr
  • 3 vårløk
  • 50 gram chorizo
Slik gjør du det
Steg 1
Skyll blomkålen og del den i passe store buketter. Rens løk og kutt den i smått.
Steg 2
Ha blomkål, sjalottløk, vann, buljong og melk i en kasserolle, og la suppen koke i ca 15 minutter til blomkålen er mør.
Steg 3
Ta ut noen av blomkålbukettene og bruk stavmikser eller en god blender til å lage en helt jevn suppe. Her er det viktig å ha litt tålmodighet, slik at suppen blir helt fin i konsistensen.
Steg 4
Sett kasserollen tilbake på platen, smak til med salt og pepper og ha resten av blomkålbukettene tilbake i suppen.
Steg 5
Skjær chorizo i tynne skiver og stek den lett i en varm stekepanne. Tilsett skiver av vårløk når det er ca 1 minutt igjen av steketiden.
Steg 6
Server varm blomkålsuppe med et dryss av stekt vårløk og chorizo, gjerne med et par skiver brød ved siden av.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Chili con pollo – Chiligryte med kylling
Tacowraps med hvitløksdressing

Relaterte innlegg

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

2 comments

  • Kristoffer
    25. januar 2016

    Ei nydelig suppe! 🙂 Blir garantert en gjenganger her i huset!

    Reply
    • Rolf-Anders
      25. januar 2016

      Så bra, det var veldig hyggelig å høre 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales