Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter og purre

Blomkålsuppe er en av de beste suppene jeg vet om, og er utrolig enkel å lage. Denne gangen har jeg laget en vegetarvariant av blomkålsuppen, med sprøstekte kikerter og purreløk. Stekt chorizo passer også godt som garnityr til suppen om du foretrekker, eller se oppskriftene på blomkålsuppe med chorizo og vårløk eller blomkålsuppe med purre og bacon.

Lager du en vegetarvariant bør du sjekke at grønnsaksbuljongen er vegetarvennlig. En del av de kan nemlig inneholde fisk.

Man kan enten servere suppen som forrett, lunsj eller som en lettvint middag.

Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Blomkålsuppe
  • 1 stk 1 blomkål

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 3,5 dl 3,5 utblandet grønnsaksbuljong

  • 3,5 dl 3,5 helmelk

  • 1/2 stk 1/2 purreløk

  • Salt og pepper

  • Sprøstekte kikerter
  • 1 boks 1 kikerter

  • 1/2 ts 1/2 chili

  • 1 ts 1 spisskummen

  • Olivenolje

  • Salt

  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

  • Ha en boks kikerter i et dørslag og skyll de godt under kaldt vann. La vannet renne godt av kikertene mens du starter med suppen.
  • Kutt opp sjalottløken i smått og surr den i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. I mellomtiden kan du skylle og kutte opp blomkålen i små buketter. Blomkålstilken kaster du ikke, men skjæres i tynne skiver. Legg til side cirka 1/4 av blomkålen, da den skal brukes som garnityr. Kutt purreløken opp opp i tynne skiver.
  • Ha blomkål, den hvite delen av purreløken, utblandet grønnsaksbuljong og melk i gryten. Kok blomkålen til den er mør, beregn cirka 15 minutter.
  • Mens suppen koker heller du kikertene over på et tørkepapir. Ha de så over i en varm panne med en klunk olje. Kikertene stekes på forholdsvis høy varme i 10-15 minutter, mens suppen koker. Dryss over spisskummen, chili og eventuelt litt flaksalt underveis.
  • Ha den ferdigkokte suppen over i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin blomkålsuppe. Bruker du en stavmikser bør du beregne litt tid for å få suppen helt fin. Ha suppen tilbake i gryten, kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Når kikertene er sprø og har fått fin farge, heller du de over på et tørkepapir. La de ligge der mens du kjapt steker blomkålbukettene i den samme pannen. Etter noen minutters steketid har du i resten av purreløken og steker videre et par minutter.
  • Server blomkålsuppen i en skål, med et dryss av stekt blomkål, purreløk og spø kikerter. Nyt den gjerne med nystekt brød eller rundstykker ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*