
Tenk at jeg ikke har en oppskrift på en klassisk bløtkake med jordbær- og vaniljekrem på bloggen. Dette er jo den kanskje mest klassiske bløtkaken jeg kan tenke meg, og har ikke tall på hvor mange anledninger jeg har spist denne kaken.
I anledning av at jeg hadde bursdag forrige helg så hadde jeg lyst til å lage den gode gamle bløtkaken. Mai kan ofte føles som første glimt av sommer her på Østlandet (selv om juni er den første offisielle sommermåneden). Derfor hadde jeg lyst til å pynte den litt sommerlig, med jordbær og tørkede kornblomst. Kornblomstene vokste faktisk utenfor hytten i fjor sommer, så da høsten kom tørket jeg rett og slett de i stekeovnen. Hva du måtte pynte med er så klart helt opp til deg. Skal du servere bløtkake på 17. mai, så kan du jo eksempelvis sette på noen flagg, kanskje legge på noen blåbær.

I denne oppskriften har jeg brukt en springform som var 24 cm i diameter. Sukkerbrødet laget jeg selv, og laget like greit et eget innlegg på den. Har du din egen favorittoppskrift på kakebunn så bruker du den.
- Se oppskrift: Sukkerbrød
Jeg laget også vaniljekremen fra bunnen av. Synes du det blir mye styr, så er det jo ikke noe i veien for å kjøpe den ferdig. Men har du tiden, så kan jeg virkelig anbefale å lage vaniljekremen selv. Jeg synes i hvert fall selv at en hjemmelaget variant smaker aller best.
Selv om det finnes mange spennende og gode kaker der ute, så skal man ikke vurdere de gamle klassikerne. Jordbær og vanilje er en velkjent kombinasjon, som aldri slår feil, uansett alder. Håper du ble inspirert!
