Bløtkake med jordbær- og vaniljekrem

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Middels
Bløtkake med vanilje og jordbærkrem

Tenk at jeg ikke har en oppskrift på en klassisk bløtkake med jordbær- og vaniljekrem på bloggen. Dette er jo den kanskje mest klassiske bløtkaken jeg kan tenke meg, og har ikke tall på hvor mange anledninger jeg har spist denne kaken.

I anledning av at jeg hadde bursdag forrige helg så hadde jeg lyst til å lage den gode gamle bløtkaken. Mai kan ofte føles som første glimt av sommer her på Østlandet (selv om juni er den første offisielle sommermåneden). Derfor hadde jeg lyst til å pynte den litt sommerlig, med jordbær og tørkede kornblomst. Kornblomstene vokste faktisk utenfor hytten i fjor sommer, så da høsten kom tørket jeg rett og slett de i stekeovnen. Hva du måtte pynte med er så klart helt opp til deg. Skal du servere bløtkake på 17. mai, så kan du jo eksempelvis sette på noen flagg, kanskje legge på noen blåbær.

Bløtkake til 17. mai

I denne oppskriften har jeg brukt en springform som var 24 cm i diameter. Sukkerbrødet laget jeg selv, og laget like greit et eget innlegg på den. Har du din egen favorittoppskrift på kakebunn så bruker du den.

Jeg laget også vaniljekremen fra bunnen av. Synes du det blir mye styr, så er det jo ikke noe i veien for å kjøpe den ferdig. Men har du tiden, så kan jeg virkelig anbefale å lage vaniljekremen selv. Jeg synes i hvert fall selv at en hjemmelaget variant smaker aller best.

Selv om det finnes mange spennende og gode kaker der ute, så skal man ikke vurdere de gamle klassikerne. Jordbær og vanilje er en velkjent kombinasjon, som aldri slår feil, uansett alder. Håper du ble inspirert!

Bløtkake med fyll av vaniljekrem og jordbærkrem

Bløtkake med jordbær- og vaniljekrem

0 fra 0 vurderinger
Type rett: KakeNivå: Middels
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Størrelse

24

cm
Tilberedning

1

time 

25

minutter
Steketid

35

minutter

Ingredienser

  • Sukkerbrød
  • 5 stk egg

  • 150 gram finkornet sukker

  • 150 gram siktet hvetemel

  • 1,25 ts bakepulver

  • Vaniljekrem
  • 1 dl kremfløte

  • 1,5 dl melk

  • 1/2 stk vaniljestang

  • 2 stk eggeplommer

  • 45 gram sukker

  • 15 gram maisstivelse

  • 1/2 dl kremfløte

  • Jordbærkrem
  • 250 gram jordbær

  • 5 ss sukker

  • 2 plater gelatin

  • 2 dl kremfløte

  • Pynt
  • 4 dl kremfløte

  • 1/2 ss sukker

  • 1 kurv jordbær

Fremgangsmåte

  • Sukkerbrød
    Start med å lage sukkerbrødet. Jeg har lagt ut en egen oppskrift på dette, hvor jeg også har inkludert tips for at du skal lykkes med baksten. Se oppskrift på sukkerbrød.
  • Vaniljekrem
    Skal du lage hjemmelaget vaniljekrem kan du gå i gang mens sukkerbrødet står i ovnen. Ha melk og fløte i en liten kasserolle. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang sammen med melken. Kok opp under omrøring. Skru av varmen og la den få trekke i 10 minutter.
  • Ha eggeplommer i en bolle sammen med sukker og maisstivelse. Visp godt sammen.
  • Hell så forsiktig litt av melken i eggeblandingen mens du visper. Heller du for mye av melken, så kan eggene koagulere av den varme melken.
  • Når all melken er over i eggeblandingen heller du den tilbake i kasserollen, gjennom en sikt. Pass også på at du ikke har rester som sitter fast i kasserollen. Varm opp blandingen til den tykner, eller rett under kokepunktet. Rør kontinuerlig.
  • Avkjøl vaniljekremen i kjøleskapet til den er kald. Legg gjerne plastfolie på toppen av kremen, så unngår du snerk. Husk at vaniljekremen vil bli tykkere når den er kald.
  • Jordbærkrem
    Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Skyll og rens jordbærene. Ha de over i en beholder sammen med sukker. Bruk en stavmikser til å lage en jordbærpuré.
  • Kok opp 3 ss av jordbærpuréen i en kasserolle eller i en kopp i mikroen. Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i den varme puréen. Bland den så sammen med resten av jordbærpuréen. Sett puréen kjølig til den er kald, men ikke så lenge at den har blitt til gelé.
  • Visp kremfløten til krem og vend inn den kalde jordbærpuréen.
  • Montering
    Del bunnen i tre like tynne deler.
  • Visp opp vaniljekremen. Bland så inn vispet krem for å få den litt mer luftig. Dynk nederste bunn med litt melk, før du så brer utover vaniljekrem.
  • Legg på neste kakebunn. Denne dynket jeg med litt jordbærsyltetøy blandet med en skvett melk. Bre så jordbærkremen utover kakebunnen og legg på den siste bunnen.
  • Visp fløte og sukker til krem. Kle kaken med kremen, og dekorer den slik du ønsker, med jordbær, krem og/eller tørkede blomster. La kaken stå kjølig frem til servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*