• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. oktober 2017

Boeuf Bourguignon

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Boeuf Bourguignon

I dag skal jeg dele en oppskrift på en skikkelig fransk klassiker – Boeuf Bourguignon, som også er en av mine favoritter. Denne gryten er ikke retten du bare hiver sammen, men en rett som har godt av å stå og trekke en time eller to på komfyren, til kjøttet blir skikkelig mørt og smakene virkelig får satt seg. Boeuf Bourguignon er rett og slett den ultimate høstretten, og er perfekt når du har tenkt å invitere over noen venner på middag.

Når det gjelder valg av kjøtt så foretrekker jeg høyrygg av storfe. Gryten har godt av å stå å putre i en time eller to, og da er det ikke nødvendig å bruke mye penger på møre kjøttstykker. Snarere tvert i mot. Høyrygg av storfe har en masse god smak som er perfekt for slike gryte-retter.

Boeuf Bourguignon

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. oktober 2017
  • 6 porsjoner
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Boeuf Bourguignon
Ingredienser
  • 150 gram bacon
  • 1 kg storfekjøtt (høyrygg, grytekjøtt el)
  • Olje til steking
  • 2 ts salt
  • 3/4 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kjøttkraft
  • 4 dl rødvin
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 10 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pastinakk
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 8 sjampinjonger
  • Persille
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Begynn med å skjære baconet opp i terninger. Stek det så kjapt i en gryte og legg det til side på et fat. Baconfettet lar du være igjen i gryten slik at du kan steke storfekjøttet i det etterpå.
Steg 2
Kutt storfekjøttet opp i terninger på ca 3×3 cm. Krydre det godt med salt og pepper, og fres det kjapt i gryten. Ha i litt mer olje ved behov.
Steg 3
Mens kjøttet steker har du tid til å kutte opp grønnsakene. Sjalottløk skrelles og deles i to, hvitløk finhakkes, og pastinakk og gulrot skrelles og deles opp i ca 0,5 cm tykke skiver. Soppen børstes lett og deles så enten i 4 eller 6 biter, litt avhengig av størrelse. Skrell/skjær av skallet av selleriroten og del den opp i terninger.
Steg 4
Når kjøttet nærmer seg ferdigstekt strør du hvetemel over kjøttet. Bland godt mens gryten enda står på varmen. Ha så i det ferdigstekte baconet, kjøttkraft, rødvin, laurbærblad og timian, samt alle grønnsakene du har gjort klare (forrige steg). Kok opp og la gryten stå og småputre i 1 – 1 1/2 time, eller til kjøttet er mørt. Jeg pleier å fiske ut laurbærbladene før gryten settes på bordet. Hvis du ønsker en litt tykkere gryte, kan du spe i med litt hvetemel blandet ut med litt vann på slutten av koketiden. Gryten bør koke i ca 5 minutter etter at du har jevnet den ut.
Steg 5
Rett før servering kan du fint tilsette litt grovhakket persille. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.

Server deilig Boeuf Bourguignon med kokte poteter, potetmos, ris eller hvitløksbaguettes ved siden av.

Bon appétit!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Havregrøt av eplejuice/eplemost
Spaghettigrateng med spicy pølser

Relaterte innlegg

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
44delinger