Boller med sjokoladekrem

Hveteboller med sjokoladekrem

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage boller, og for å gjøre litt ekstra stas på søndagen så fylte jeg de med sjokoladekrem. Det var godt det! Litt mektig kanskje, men akk så godt.

Bolleoppskriften var den samme gamle som jeg bestandig bruker, se oppskrift på hveteboller(uten egg), men sjokoladekremen var ny. Og siden det er begrenset hvor mange hveteboller med sjokoladekrem to personer greier å sette i seg, så frøs jeg ned noen av bollene uten krem. Denne oppskriften gir altså 10-12 boller, mens sjokoladekremen rekker til 4-6 boller (avhengig av hvor mye krem du ønsker i hver av bollene.

Jeg pisket dessverre sjokoladekremen noen sekunder for mye, så den ble litt for hard. Smaken ble god, men de hadde sett enda bedre ut om jeg ikke hadde pisket den så mye.

Om du ønsker litt mer inspirasjon så kan du også ta titt på noen av de andre bolleoppskriftene på bloggen.

Valentinesboller

Bolleoppskriften er den samme som før. Jeg bruker 1/3 pose tørrgjær og hever de heller ekstra lenge. Da blir smaken best synes jeg, og jeg slipper gjærdunst. Det er ikke noe i veien for å bruke 1/2 pose tørrgjær om du ønsker å redusere hevetiden.

Boller med sjokoladekrem

Boller med sjokoladekrem

Ingredienser

  • Hveteboller (10 stk)
  • 9.5 dl hvetemel
  • 6 ss sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 4 dl melk
  • 100 gram romtemperert smør
  • Sjokoladekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram dronningsjokolade

Fremgangsmåte

Steg 1
Bryt eller hakk opp sjokoladen i mindre biter. Ha den over i fløten og varm den forsiktig opp. Fløten skal ikke koke, men bli så varm at sjokoladen smelter. Rør underveis. Når sjokoladen har smeltet og du har en sjokoladefløte, setter du fløten kjølig.
Steg 2
Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett kald eller lunken (max 20 grader) melk og elt det godt sammen til du har en smidig deig. Beregn 15-20 minutter på lav hastighet, mens dersom du elter for hånd bør du legge på noen minutter. Årsaken til at jeg bruker kald væske er at temperaturen på deigen øker med cirka 1 grad i minuttet når du bruker kjøkkenmaskin, og du risikerer å drepe gjæren hvis du i tillegg bruker varm væske.
Steg 3
Tilsett små terninger av romtemperert smør mens du fortsetter å elte deigen. Fortsett å elt deigen til smøret er godt jobbet inn og den begynner å slippe bakstbollen igjen. Dette tar litt tid. Deigen skal bli blank og smidig, og du skal kunne dra i en flik av deigen uten at den ryker.
Steg 4
Dekk til bollen med plast eller et lokk og la den heve i cirka to timer på et lunt sted. Hevetiden vil avhenge av hvor varmt du har det i rommet og temperaturen på deigen, men det er ingen grunn til å forhaste heveprosessen.
Steg 5
Ha den ferdighevede deigen over på et melet underlag. Trill deigen utover til en lang pølse og del den opp i cirka 10-12 like store emner. Form hver av emnene til små boller, som settes på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Dekk til stekebrettet med plast eller et klede og la etterheve i cirka 45 minutter.
Steg 7
Pensle bollene med sammenvispede egg. Stek de i forvarmet ovn (midterste rille) i cirka 12 minutter, på 225 grader. Avkjøles på rist.
Steg 8
Når sjokoladefløten er helt kald (etter minimum 3-4 timer) kan du piske den til sjokoladekrem. Vær obs på at den krever mindre pisking enn vanlig fløte.
Steg 9
Dele hvetebollene i to og fyll de med sjokoladekrem, enten med en skje eller bruk en kakesprøyte. Håper det smaker!