• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. april 2019

Brennende kjærlighet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Brennende kjærlighet - en dansk klassiker

Brennende kjærlighet – en kjent og kjær middagsrett for mange. Selv kan jeg ikke huske at vi hadde det hjemme, i hvert fall ble det ikke servert under navnet «brennende kjærlighet». Kanskje vi heller fikk det servert som «potetmos med stekt kjøttdeig og bacon» eller en lignende beskrivelse. Høres ikke like spennende ut, men er jo et veldig forklarende og ærlig navn i det minste. Jeg har stusset litt på dette med navnet brennende kjærlighet. Hvilken del av retten er brennende og er det potetmosen eller fyllet som er kjærligheten? Uansett navn så kan vi i hvert fall være enige om at dette er en særdeles kjapp og enkel middag, og er serveringsklar på 20-25 minutter.

Er du på utkikk etter flere kjappe middagsretter så har jeg samlet flere titalls under middager på under halvtimen. Ta gjerne en titt!

Server brennende kjærlighet med et lite dryss finhakket persille, oppskåret purreløk og nykvernet persille.

Håper det smaker!

Brennende kjærlighet - dansk husmannskost

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. april 2019
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Brennende kjærlighet
Ingredienser
  • Potetmos
  • 6 store poteter
  • 1-1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 1/4 ts salt
  • Pepper
  • 1 neve revet hvitost
  • Kjærligheten
  • 250 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 150 gram bacon
  • 1/2 gul løk
  • 150 gram sjampinjong
  • Salt
  • Persille
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • 1/4 purreløk
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell potetene og del de i to eller fire, avhengige av størrelse. Kok potetene møre i usaltet vann. Salt i vannet kan gjøre potetmosen seig som lim. Koketiden vil variere basert på størrelse på potetbitene og type poteter.
Steg 2
Mens potetene koker kan du gjøre klart resten. Bacon skjæres i strimler, mens løk skrelles og kuttes i smått. Skyll purreløken og del den i tynne halvsirkler. Bruk ulike skjærefjøler og kniv på bacon og det grønne.
Steg 3
Når det er cirka 5-7 minutter igjen av koketiden på potetene kan du gå i gang med å gjøre klar «kjærligheten». Stek karbonadedeig og bacon i en varm panne. Tilsett løk og sopp når kjøttet begynner å bli ferdigstekt. Smak til med salt og hold det varmt til potetmosen er ferdig.
Steg 4
Hell kokevannet av potetene. Bland inn melk og smør, og bruk en rotmoser til å lag en luftig potetmos. Smak til med salt og pepper, og bland inn en neve med revet hvitost.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • potetmos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Halloumisalat med granateple
Sjokoladeknuter (sjokoladesnurrer)

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales