Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet - en dansk klassiker

Brennende kjærlighet – en kjent og kjær middagsrett for mange. Selv kan jeg ikke huske at vi hadde det hjemme, i hvert fall ble det ikke servert under navnet “brennende kjærlighet”. Kanskje vi heller fikk det servert som “potetmos med stekt kjøttdeig og bacon” eller en lignende beskrivelse. Høres ikke like spennende ut, men er jo et veldig forklarende og ærlig navn i det minste. Jeg har stusset litt på dette med navnet brennende kjærlighet. Hvilken del av retten er brennende og er det potetmosen eller fyllet som er kjærligheten? Uansett navn så kan vi i hvert fall være enige om at dette er en særdeles kjapp og enkel middag, og er serveringsklar på 20-25 minutter.

Er du på utkikk etter flere kjappe middagsretter så har jeg samlet flere titalls under middager på under halvtimen. Ta gjerne en titt!

Server brennende kjærlighet med et lite dryss finhakket persille, oppskåret purreløk og nykvernet persille.

Håper det smaker!

Brennende kjærlighet - dansk husmannskost

Brennende kjærlighet

Ingredienser

  • Potetmos
  • 6 store poteter
  • 1-1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • 1/4 ts salt
  • Pepper
  • 1 neve revet hvitost
  • Kjærligheten
  • 250 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 150 gram bacon
  • 1/2 gul løk
  • 150 gram sjampinjong
  • Salt
  • Persille
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • 1/4 purreløk

Fremgangsmåte

Steg 1
Skrell potetene og del de i to eller fire, avhengige av størrelse. Kok potetene møre i usaltet vann. Salt i vannet kan gjøre potetmosen seig som lim. Koketiden vil variere basert på størrelse på potetbitene og type poteter.
Steg 2
Mens potetene koker kan du gjøre klart resten. Bacon skjæres i strimler, mens løk skrelles og kuttes i smått. Skyll purreløken og del den i tynne halvsirkler. Bruk ulike skjærefjøler og kniv på bacon og det grønne.
Steg 3
Når det er cirka 5-7 minutter igjen av koketiden på potetene kan du gå i gang med å gjøre klar “kjærligheten”. Stek karbonadedeig og bacon i en varm panne. Tilsett løk og sopp når kjøttet begynner å bli ferdigstekt. Smak til med salt og hold det varmt til potetmosen er ferdig.
Steg 4
Hell kokevannet av potetene. Bland inn melk og smør, og bruk en rotmoser til å lag en luftig potetmos. Smak til med salt og pepper, og bland inn en neve med revet hvitost.