• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. desember 2020

Brente mandler med salt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Julens brente mandler

Brente mandler er en tradisjonsrik julekonfekt, som betyr mye for mange. De er enkle å lage, men krever en liten porsjon tålmodighet når man lager de. Brente mandler passer også kjempegodt å gi bort som spiselige julegaver til den som har alt. I denne oppskriften har jeg tilsatt bittelitt salt, som gir en ekstra dimensjon til de søte mandlene.

Brente mandler oppbevares i en tett og tørr boks/glass, og har en holdbarhet på cirka 1 måned.

Brente mandler

Andre tradisjonelle julekaker fra bloggen:

  • Serinakaker
  • Tørre vafler
  • Kakemenn

Håper du ble inspirert!

Brente mandler med salt

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. desember 2020
  • 1 glass
  • 40 min
  • Skriv ut
Brente mandler med flaksalt
Ingredienser
  • Brente mandler
  • 250 g mandler
  • 1/2 dl vann
  • 100 g sukker
  • 1 ss smør
  • 1 klype flaksalt (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Fordel mandlene utover et stekebrett kledd med bakepapir og sett det midt i ovnen. Rist mandlene i  7-8 minutter, men pass på at de ikke blir brente.
Steg 2
Ha vann og sukker i en vid kasserolle og kok opp. La sukkerlaken koke i noen minutter, til sukkeret er oppløst. Ha i mandlene og sett på middels varme. Nå er det viktig at man rører kontinuerlig.
Steg 3
Du vil se at sukkerlaken går fra å være klar og sirupslignende, til den krystalliserer seg og mandlene blir dekket med en tørr sukkerhinne. Mandlene vil da oppleves som hvite/matte, men dette er en naturlig del av prosessen. Nå er det viktig at du har en god porsjon tålmodighet, og ikke skrur opp varmen. Etter hvert vil du se at sukkerstøvet som har lagt seg på mandlene begynner å smelte igjen. Sukkeret vil sakte men sikkert smelte, og bli til karamell.
Steg 4
For å unntå at mandlene klumper seg sammen kan man ha i en spiseskje med smør. Dette gjøres når mandlene er karamelliserte. Rør godt etter at smøret er tilsatt. Ha mandlene tilbake på det bakepapirkledde stekebrettet. Dryss over en klype flaksalt, og bruk to gafler til å skille mandlene fra hverandre.
Steg 5
Avkjøl mandlene før de has over i en tett krukke. Håper de faller i smak!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
Kokosmakroner

Relaterte innlegg

Hjemmelagede tortillachips
6. august 2019
0 kommentarer

Hjemmelagede tortillachips

Salte mandler
3. april 2019
2 kommentarer

Salte mandler

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk
25. august 2017
0 kommentarer

Yoghurtsjokolade med sjokoladetrekk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales